Overslaan en naar de inhoud gaan
Gregoor werknemers header

Bram en Cindy sleutelen door, bij Iveco-dealer Gregoor

Op de werkplaats van Iveco-dealer Gregoor Trucks in Herentals, vinden we Bram en Cindy. Tussen de verschillende vrachtwagens werken deze twee mekaniekers aan het onderhoud en de herstellingen ervan. “We staan ook in voor de opbouw en verkoop van nieuwe vrachtwagens, maar we houden ons toch voornamelijk bezig met reparaties en onderhoud van alle voertuigen die hier binnenkomen. De klant zo goed mogelijk verder helpen, dat is het belangrijkste”, weet Bram. 

Vertel eens, hoe zijn jullie precies bij Gregoor Trucks beland?

Bram: “Bij mij is dat via een vriend gegaan. Hij liet me weten dat ze hier extra personeel zochten en ik was op zoek naar een nieuwe werkgever. Ik ben ook altijd vrachtwagentechnieker geweest, dus voor mij was de deal snel beklonken.” 

Cindy: “Ik heb in de zomer van 2020 een vakopleiding gevolgd via VDAB. Vervolgens ben ik hier stage komen lopen en ik had meteen een goed gesprek en een goed gevoel hierbij. Nu heb ik dus een vast contract. Zelf had ik nog geen ervaring in deze branche. Nochtans wou ik vroeger op school al iets in deze richting doen, maar dat zagen ze thuis niet zo zitten. Dat was een ‘mannen-job’. Ik wou dit al van jongs af aan en doen nu krijg ik de kans ervoor! Dit is dus wel echt mijn passie.”

Fijn om te horen! Die motivatie zit dus wel goed. Hoe zit het met de sfeer hier binnen het bedrijf?

Bram: “Als je met een vraag zit, kan je altijd bij een collega terecht. Er wordt ook al eens een mopje verteld - wat lachen en zwansen tussendoor. Daar is altijd wel tijd voor.”

Cindy: “Maar ook met de werkgever is er geen sprake van een afstand en verloopt alles heel gemoedelijk.”

Bram: “Inderdaad, als je met iets zit, mag je hier altijd binnenkomen bij Kristin. 

Cindy: “Als ze passeert op de werkplaats zal ze ook altijd een babbeltje doen met ons.”

Bram: “Ja, dat zit wel goed hier!”

Gregoor werknemer actie

Check! Naast die korte communicatielijnen, wat zorgt er nog voor dat jullie hier graag werken?

Bram: “Je komt elke dag wel een andere uitdaging tegen. Het is een heel afwisselende job.” 

Cindy: “Klopt, geen enkele dag is hetzelfde.”

Bram: “Hoe lang je precies bezig bent met iets, hangt af van wat er moet gebeuren. Als het eens standaard onderhoud is, werk je er normaal maar een dag aan. Maar als er meerdere problemen aan zijn, kan dat wel eens meerdere dagen duren. Het hangt echt van de herstelling af.”

Die herstellingen leer je hier on the job?

Bram: “Ik heb geen opleiding hiervoor gevolgd, maar alles gewoon ter plekke aangeleerd. Op zich hoef je hier geen ervaring te hebben. Er worden genoeg opleidingen aangeboden van Iveco uit. Daarnaast word je getraind door de meer ervaren techniekers. Ze begeleiden je wel in het begin.”

Cindy: “Ik had ook geen ervaring toen ik hier toekwam. De eerste maanden loop je mee met iemand, daarna start je alleen aan een onderhoud bijvoorbeeld.”

Bram: “Zo ga je verder en verder erin, totdat je alles onder de knie hebt.”

Gregoor werknemer

Over welk soort opleidingen spreken we dan bijvoorbeeld?

Bram: “Door de omstandigheden hebben de lessen online in groep gevolgd. Echte praktijklessen heb ik nog niet gehad, maar ik heb wel laatst mijn CNG-attest mogen behalen. Zodat ik ook de CNG-keuringen van wagens voor mijn rekening kan nemen. Je krijgt hier zeker de mogelijkheid om iets bij te leren en te groeien in je werk.”

Wat zou tenslotte een goede nieuwe collega zijn voor jullie team?

Bram: “De drive.”

Cindy: “Wíllen, vooral.”

Bram: “Ja, willen werken. Niet gewoon tegen de brug gaan hangen (lacht), maar echt interesse tonen. Je kan beter niks kennen, maar wel willen, dan andersom.”

In contact komen met Gregoor Trucks

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan