Overslaan en naar de inhoud gaan
gemex

Lieve, hoofdverantwoordelijke verkoop bij Gemex: “Het voelt hier een beetje zoals een thuissituatie”

Toen Lieve Stevens 13 jaar geleden van Duitsland naar België verhuisde, kwam ze omwille van haar kennis van de Duitse taal bij Gemex terecht. Meer dan een decennium later ervaart Lieve haar werk bij Gemex, een bedrijf gespecialiseerd in de export van groenten en fruit, als haar tweede thuis. “Hier bij Gemex is het altijd gezellig. Dat klinkt misschien raar, want we zijn hier tenslotte om te werken, maar toch is het zo.”

Lieve, vertel eens, hoe ben je hier bij Gemex terecht gekomen en wat doe je precies in het bedrijf?

“Voordat ik 13 jaar geleden van Duitsland naar hier verhuisde, deed ik daar iets compleet anders. Het is eigenlijk omwille van de Duitse taal dat ik hier destijds in het bedrijf ben kunnen starten. Ik ben voornamelijk bezig met de verkoop, daarnaast doe ik ook al het paperassenwerk en tot slot ben ik het aanspreekpunt voor alle andere medewerkers binnen het bedrijf, omdat ik hier als langste werk.”

Doorheen de jaren kreeg je steeds meer verantwoordelijkheid?

“Helemaal waar, al zijn de doorgroeimogelijkheden natuurlijk wel beperkt omdat het een familiebedrijf is. Ik kan niet zeggen dat ik hier CEO zal worden, maar dat hoeft ook niet natuurlijk.”

Wat hier meteen opvalt, is de gemoedelijk sfeer?

“Aangezien het een kleiner bedrijf is en we op het bureel een kleine groep mensen zijn, is de sfeer heel goed. Daar zorgen we altijd voor, omdat het anders niet werkbaar is. We zorgen voor een gemoedelijke, familiale sfeer.”

Hoe is de relatie met jullie bazen, als ik ze zo mag noemen?

“Je mag ze inderdaad bazen of werkgevers noemen, maar dat zie je er eigenlijk niet aan. Als je de bureau binnenwandelt, zal je niet meteen kunnen aanduiden wie de baas is. Ook dat toont het familiale karakter. Het voelt hier een beetje zoals een thuissituatie, iedereen is heel makkelijk te benaderen.” 

Wat is je favoriete herinnering in de dertien jaar dat je hier werkt?

“Daar heb ik heel lang moeten over nadenken, en eigenlijk kan ik nog steeds niet kiezen! (lacht) Er zijn er zoveel… Het bedrijfsfeest na de verhuis naar onze huidige locatie bijvoorbeeld. Dat was ontzettend leuk. Vroeger werkten we letterlijk in het huis van de bazin, daardoor was deze locatie plots een volledig nieuw gegeven. 

Verder denk ik aan een beurs in Berlijn waar ik samen met Mariette (de bazin, nvdr.) naartoe ben geweest. Hier bij Gemex is het eigenlijk altijd gezellig. Dat klinkt misschien raar, want we zijn hier tenslotte om te werken, maar toch is het zo. Vaak voelt het hier alsof ik gewoon thuis zit.”

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“Dat is altijd vroeg opstaan omdat we natuurlijk ’s ochtends ‘aan de klok’ (de klok van de fruitveiling, nvdr.) moeten kopen. Dat betekent dat we maandag, woensdag en vrijdag om half 7  beginnen, dinsdag en donderdag is dat iets later.

De ochtend begint met het bellen van onze klanten om te kijken wat ze nodig hebben. Dat wordt simultaan aan de klok gekocht: bellen, kopen, bellen, kopen… Dat is ook de hoofdtaak, op dat moment is al de rest ondergeschikt. Later op de dag is er tijd voor het administratieve werk. Afhankelijk van het seizoen eindigt onze werkdag ergens tussen 15 en 17 uur.”

Hoe zou je de bedrijfscultuur omschrijven?

“In één woord familiaal. Het is geen typisch bedrijf. Net omdat het zo familiaal is, is het een aangenaam arbeidsklimaat. Combineer dat met de werkzekerheid die we hier hebben, wat vandaag de dag niet onbelangrijk is. Daarnaast is er ook nog de kleinschaligheid en de sfeer: je wordt hier als je eigen persoon gezien en niet als nummer. Dat zijn voor mij persoonlijk de troeven van dit bedrijf.”

Een afsluitend vraagje: wat onderscheidt volgens jou dit bedrijf van andere bedrijven?

“Het is niet zo dat hier elke middag samen gekookt wordt, maar het gebeurt heel regelmatig dat er eten wordt gemaakt en dat je gewoon kan mee-eten. Verder is er altijd verse koffie, er zijn altijd snacks en koeken, er wordt regelmatig taart gehaald,… Zo’n zaken, wat eigenlijk ook weer wijst op dat familiale!”

In contact komen met Gemex

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan