Overslaan en naar de inhoud gaan
Erba

Commercieel Calculator Inez over Erba: “Je zit hier niet elke dag saai achter je bureau.”

We zitten midden in een interview met Inez Aerts, commercieel calculator bij Erba, wanneer we van ruimte moeten verwisselen. De gezelligheid op het kantoor leidde ons af van de rode draad van het interview: hoe verloopt dat, werken bij Erba? En daar geeft Inez hieronder meer uitleg over!

Zo Inez, om te beginnen: wat doet Erba precies en wat is jouw bijdrage hierin?

Inez: ERBA plaatst ramen en deuren in aluminium, pvc en hout. En uiteraard ook alle toebehoren zoals o.a. rolluiken en screens. Daarnaast plaatsen wij ook veranda’s waarbij wij, indien nodig, alle voorbereidende werkzaamheden zoals funderingswerken uitvoeren.

Mijn taak bestaat uit het opmaken van offertes, het adviseren van de klant en het bespreken van de offerte met de klant zodat deze de juiste keuze kan maken. Als er nadien nog vragen zijn, kan de klant steeds bij mij terecht en help ik hem met veel plezier verder.

En hoe lang doe je dat al bij Erba?

Inez: Momenteel zo’n anderhalf jaar. Ik was op zoek naar een functie met voldoende afwisseling en uitdagingen aangezien een hele dag zitten tokkelen achter je computer niets voor mij is. En deze boeiende job heb ik bij ERBA gevonden.

Die variatie heb je hier gevonden, hoe uit zich dat dan in jouw job?

Inez: Natuurlijk heb ik ook veel ‘computerwerk’. Het contact met klanten, zowel in onze toonzaal als telefonisch, maakt mijn job afwisselend en boeiend. Aangezien we vooral in onze eigen regio werken is het contact met onze klanten ook erg nauw. Ik moet bijvoorbeeld niet op mijn dialect letten (lacht). Het is alsof je met je buurman of buurvrouw een ‘babbelke slaat’ binnen een professioneel kader.

En hoe zit de sfeer tussen de collega’s en de bazen?

Inez: We hebben een redelijk kleine groep en er heerst een heel toffe sfeer. Iedereen kent iedereen. Na het werk wordt er ook regelmatig afgesproken met collega’s. Die familiale band is er zeker en we staan ook steeds klaar voor elkaar!

En onze bazen Erik en Jeff, dat is eigenlijk net hetzelfde. Zij staan tussen hun medewerkers en werken zeer nauw met ons samen. Ze weten ook heel goed wat onze job inhoudt aangezien ze het allemaal ook zelf hebben gedaan, van het opmaken van offertes tot het plaatsen van ramen, deuren en veranda’s.

Erba

Hoe zit een typische werkweek er voor jou uit?

Inez: Die is er eigenlijk niet. De ene week moet ik veel offertes opmaken en deze opvolgen. De week erna zijn er misschien veel klanten die bellen, mailen of langskomen om hun opgemaakte offerte te bespreken. Na deze bespreking is het natuurlijk mogelijk dat er nog aanpassingen dienen te gebeuren. Of er worden veel offertes verkocht en dan ben ik daar mee bezig. Ik ben nooit week in week uit met hetzelfde bezig. Dat houdt het ook zo boeiend! Zo’n eentonige job waar je altijd hetzelfde doet, dat is niets voor mij. Been there, done that!

Dat is duidelijk, vooral heel afwisselend dus! Wat moet de nieuwe collega voor kennen en kunnen?

Inez: Het lijkt me logisch dat onze nieuwe collega, naast zijn/haar technische kennis van ramen en deuren, ook cijfermatig is aangelegd. Ervaring met calculatieprogramma’s voor ramen en deuren is uiteraard een meerwaarde. Daarnaast zijn taalvaardigheid en sociale vaardigheden heel belangrijk in zowel het contact met onze klanten als op de ‘werkvloer’.

Laat eens horen hoe jij iemand zou overtuigen om bij Erba te komen werken!

Inez: Erba bestaat al 27 jaar en is een gevestigde waarde in de regio. We streven als team naar een excellente tevredenheid van onze klanten, waarbij kwaliteit steeds primeert. In onze werking staan onze klanten steeds centraal. We zijn heel flexibel, alles is bespreekbaar en meestal ook mogelijk.

De sfeer binnen ERBA is heel ontspannen. Dat merk je ook wanneer we vrijdag eens iets gaan drinken, bij de aanvang van het bouwverlof of bij de afsluiting van het jaar. Op deze momenten leer je ook je collega’s waarmee je minder frequent contact hebt, o.a. de magazijniers, de plaatsers en de collega’s van de na-service, beter kennen.

En het contract, want naast de centen op het eind van de maand, zijn er ook extra’s?

Inez: Ja, die zijn er zeker! Het loon is altijd op tijd. Naast maaltijdcheques krijgen we ook eco- en geschenkencheques, iets lekkers van de Sint en op het einde van het jaar een eindejaarsgeschenk èn onze eindejaarspremie. Sinds kort kan je via ERBA ook een fiets leasen. En voor sommigen heel belangrijk, we hebben een goed uitgeruste keuken met alles erop en eraan: koffie, frisdrank … zelfs een croque-machientje!

In contact komen met Erba

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan