Overslaan en naar de inhoud gaan
Energief Hilde

Hilde, leidinggevende bij Energief: "Initiatiefnemers met een kritische blik zijn hier meer dan welkom."

Op de thuisbasis in Geel gingen wij op de koffie bij Hilde van Energief en vertelde ze ons over haar job.

Hilde, wat is jouw functie bij Energief en hoe ben je hier terechtgekomen?

Hilde: Mijn functie is leidinggevende van de KMO-tak van Energief. Voor ik bij Energief terechtkwam werkte ik op de sociale dienst van een rusthuis. Iets helemaal anders. Ik heb toen de sprong gewaagd en een opleiding tot preventieadviseur gevolgd. Ik had dus nog geen ervaring in veiligheid en preventie en ging op zoek naar een bedrijf waar ik met mijn profiel een meerwaarde kon zijn. Die match vonden Energief en ik in mekaar. Ik ben toen mogen starten als operationeel preventieadviseur en ondertussen doorgegroeid naar leidinggevende.

Er zijn dus mooie doorgroeimogelijkheden bij Energief begrijp ik?

Hilde: Dat is zeker zo! Energief is een bedrijf in volle groei. Er komen dus nog tal van nieuwe functies bij waar onze collega's naar mogen naar doorstromen als ze daar de ambitie voor hebben. Aan de start van je loopbaan bij Energief kan je aangeven waar jouw talenten en sterke punten liggen, zoals het psychosociale, arbeidsmiddelen, machineveiligheid,... Je kan dan voor jezelf beslissen of je graag wil doorgroeien in een aspect waar je meer in wil uitblinken of eerder wil kiezen voor een nieuwe richting om je in te verdiepen.

Wat is de reden dat je elke dag blij naar het werk komt?

Hilde: Het is fijn dat alles hier nog in opbouw is. Dat is heel dubbel, want er zijn mensen die dat niet gemakkelijk zouden vinden, maar ik vind dat geweldig. Omdat het bedrijf nog groeiende is, krijg je de kans om alles mee op te bouwen. Van documenten tot interne werking en structuur. Alles ligt open en je kan mee beslissen over de invulling. Er heerst hier ook een hele open sfeer. We kunnen onderling alles tegen mekaar zeggen, alles is bespreekbaar. Dat is een fijn gevoel om terug te vinden op de werkvloer.

Energief Hilde 2

Wat is het uitdagendste aan werken bij Energief?

Hilde: Wij bieden een service aan onze klanten, namelijk veiligheid- en preventie-advies en oplossingen. Vaak betekent dat voor de klant minder goed nieuws, omdat er vast een aantal dingen niet perfect gebeuren. Daar hangt ook een prijskaartje aan vast. Dat is vaak een moeilijke oefening want de tevredenheid van de klant is het belangrijkste, maar als er zich gevaarlijke situaties voordoen, is het aan ons om in te grijpen. Gelukkig begrijpen klanten snel dat wij aan hun kant staan en zijn ze dankbaar voor ons advies en onze praktische oplossingen.

Hoe zou je de werksfeer hier omschrijven?

Hilde: De sfeer is hier top. Energief is een gedreven, vooruitstrevend bedrijf in volle groei. Dat voel je. We werken vaak thuis of bij klanten, dat kan na een tijd beginnen wegen op het groepsgevoel, maar als het kan, worden er dingen georganiseerd. Toen ik hier begon zijn we met hele team twee dagen naar een B&B getrokken. We gingen samen wandelen, barbecueën,... Je merkt dat er energie in gestoken wordt om de sfeer hier zo goed te houden.

Hoe ziet jouw nieuwe, ideale collega eruit?

Hilde: Als je op zoek bent naar een bedrijf waar alles heel gestructureerd en gestroomlijnd verloopt, dan is Energief nog niets voor jou. Wij zijn een bedrijf in volle ontwikkeling, dat is heel fijn, maar tegelijkertijd niet voor iedereen. Flexibiliteit, initiatief nemen en met een kritische blik mee nadenken over het bedrijf vinden we belangrijk. Sociale vaardigheden zijn ook noodzakelijk tijdens het klantencontact, maar ook binnen het team onderling. Hier heerst een heel open sfeer en cultuur. Je mag alles zeggen, alles is bespreekbaar. Dan is het wel belangrijk dat je dat ook durft te doen. Enkel zo kunnen we samen groeien als team en bedrijf.

In contact komen met Energief

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan