Overslaan en naar de inhoud gaan
Elsen Kaasambacht

Sweet dreams are made of cheese en dat weten ze bij Elsen Kaasambacht al lang

In het studentikoze Leuven vinden we kaaswinkel Elsen Kaasambacht. Al is kaaswinkel misschien niet de meest gepaste omschrijving, want in de kelder rijpen en affineren enkele  kazen. Dit maakt dat medewerkers niet enkel als verkoper functioneren, maar tot de echte kaasspecialisten behoren. Kennis en vakmanschap is er daarentegen nooit genoeg, dus wordt er uitgekeken naar extra sterke handen die willen bijdragen aan het Elsense kaasverhaal.  

Kaasspecialist

Hoewel Leuven meerdere kaaswinkels toebehoort, is Elsen Kaasambacht de enige die zelf kaas rijpt. Een vak apart, waarbij een basisopleiding en cursus in rijping niet mogen ontbreken. Een team van een dertiental specialisten is niet enkel gepassioneerd door kaas, maar door alles wat met voeding en koken te maken heeft. Schrijf je een food blog? Sommelier in bijberoep of sta je gewoon graag achter het fornuis? Dat zien ze graag! Een wisselwerking tussen kennis geven en nemen zorgt voor een win-win organisatie. 

Kaasreizen

Hoewel we al enthousiast worden van de term alleen, geven we toch graag nog wat achtergrond mee. Contact en voeling met de producten die je verkoopt is cruciaal, waardoor tripjes naar verschillende kaasmakers niet mogen ontbreken. De vroegmarkt in Parijs - het walhalla van kaas - of authentieke Parmigiano Reggiano ontdekken in Bologna, het hoort er allemaal bij. Al kan het ook dichter bij huis. Een feestelijke afsluiting van de week op het terras, incl. flesje wijn, oesters of fijne charcuterie is hier geen uitzondering. 

Elsen Kaasambacht

Let’s get cheesy

De ene kaas is de andere niet en dat geldt net zo goed voor de karakters die werken bij deze Leuvense kaasrijper. Zaakvoerders Reinout en Willem-Jan bespreken gedetailleerd hun kazige alter ego: ‘Ik ben de munster. Dat is een gewassen korst die heel pittig is aan de buitenkant. Ik denk dat ik ook heel rechtuit ben, in your face. Dat kan soms misschien wat harder overkomen, maar de binnenkant is zacht en toegankelijker, wat maakt dat die kaas ook wat smeuïger is. Zo ben ik ook. Dus als je door die korst heen bijt, zie je mijn zachte kant’, vertelt Willem-Jan. 

Reinout daarentegen gaat voor een iets neutraler alternatief: ‘Ik moet nu denken aan die traditionele cheddar. Ik ben ook wel een traditionele mens, maar dat hoeft niet saai te zijn want die cheddar is super gelaagd qua smaken. Er zitten zowel fruitige als aardse toetsen in – een beetje van alles. Het ziet er misschien een droge kaas uit, maar toch smelt die wat in je mond. Als je mij leert kennen ben ik eigenlijk een hele aangename mens’, lacht Reinout. 

Werken bij Elsen Kaasambacht? Laat hieronder weten welke kaas jij bent en wie weet pas jij wel perfect op deze kaasschotel!

In contact komen met Elsen Kaasambacht

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan