Overslaan en naar de inhoud gaan
E-MAX

Als matrijscorrector bij E-MAX weet Bart nooit op voorhand wat de dag zal brengen

Sinds 2010 is Bart Descheemaeker aan het werk bij E-max, producent van aluminium. Als matrijscorrector corrigeert hij matrijzen (surprise), om de productie zo foutloos mogelijk te laten verkopen. De kwaliteit controleren, vorm nakijken, checken of de maten van de profielen goed zijn… Het hoort er allemaal bij. “Door aanpassingen te doen, kunnen wij de profielen bijsturen en veranderen”, legt Bart uit. 

Bart, hoe ben je hier beland?

“Ik ben hier gestart in de productie, in een ploegensysteem. Zes jaar later heb ik de kans gekregen om door te groeien naar de correctie en in een dagregime te werken. Voorlopig zit ik hier goed, maar je weet nooit wat er nog mogelijk is. Als je gemotiveerd bent en kansen wil grijpen, dan komen er zeker doorgroeimogelijkheden op je pad te liggen.”

Hoe ziet een typische week eruit als matrijscorrector?

“We beginnen om 7u t.e.m. 15u30 en vrijdag maar tot 14u30. Hier is dus een hele goede balans tussen werk en privé. Je kan gerust nog activiteiten plannen na het werk of met de kinderen bezig zijn. Per dag bekijken we dan welke matrijzen er op de planning staan, die nog gecorrigeerd moeten worden. Dan proberen we de dringendste eerst te doen, zodat de productie vlot verloopt en ze niet moeten wachten op de matrijzen. Dat vind ik ook een leuk aspect van dit werk, dat je hier toekomt en niet weet wat je te doen staat. Het is geen routine job!”

E-MAX

Zijn er daarnaast nog dingen die je leuk vindt aan E-max?

“De uitstapjes zijn heel tof. Zo zijn we al eens naar Brugge geweest en Gent. We deden een wandeling met een gids, brachten een bezoekje aan verschillende monumenten en daarna gingen we gezellig eten samen. Soms zit er wat meer actie in, zoals toen we gaan paintballen zijn. Ook het eindejaarsfeest is leuk, dan komen we allemaal samen en wordt er iets gedronken en gegeten. De mensen van de site in Moorsele komen dan ook. Op die manier leren we de collega’s kennen buiten het werkleven.”

Dat komt de werksfeer waarschijnlijk ook ten goede?

“Op de werkvloer is er een goede sfeer, inderdaad. We proberen altijd in overleg met elkaar het probleem op te lossen en iedereen helpt daarbij. Het hoeft ook niet altijd over het werk te gaan, we babbelen ook over privézaken. Als het serieus is, is het serieus. Maar als er gelachen moet worden, wordt er gelachen!”

E-MAX

In contact komen met E-MAX

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan