Overslaan en naar de inhoud gaan
Discorp

Veerle is helemaal mee met de Discorp-drive!

Veerle Maes begon 6 à 7 jaar geleden als logistieke medewerker bij Discorp, specialist in workplace optimization. Wat destijds een kleine firma was, groeide uit tot een respectabel familiebedrijf. Ook Veerle zelf groeide mee: “Toen waren we nog maar met 7 en stond ik alleen in het warehouse. Vandaag ben ik logistiek- en aftersales teamlead. Wanneer goederen binnenkomen, zorg ik voor de administratieve verwerking en facturatie achteraf.”

Veerle, hoe is de sfeer hier binnen Discorp?

“Super (lacht). Kort antwoord, maar het is wel zo. Wij hebben een heel familiaal bedrijf. Je bent hier geen numéro. Wij gaan allemaal heel los met elkaar om en streven ook allemaal samen naar één doel. Je ziet dat ook. Iedereen schakelt mee op ons tandempje. We weten wat we aan elkaar hebben en dat is heel leuk.

Michel en Stephanie, de bestuurders, zijn ook altijd aanspreekbaar. Bij elke vraag kunnen wij daar terecht. Er wordt altijd tijd voor ons gemaakt. Als ik naar Michel zijn kantoor ga en zeg: ‘Heb je 5 minuten?’, dan laat die laat alles vallen. Het is niet dat ik mij 10 keer per dag moet inhouden, je kan echt gewoon zeggen wat er scheelt - het zijn 2 hele open mensen. Mensen zoals jij en ik.”

Zo’n goede sfeer moet wel veel leuke herinneringen met zich meebrengen, denken wij dan?

“Inderdaad, maar het is moeilijk om er ééntje uit te pikken (lacht). Wij doen elk jaar wel activiteiten: etentjes, teambuildings, escape rooms, van alles... Maar het allerleukste was ons weekend naar Parijs – met het hele bedrijf. Dat was suuuperleuk, met alles erop en eraan. We hebben elkaar ook allemaal beter leren kennen. Dat was echt af.”

Discorp

Komt er naast ontspanning ook een zekere uitdaging kijken bij de job?

“Ja, wij weten vandaag bijvoorbeeld niet wat er morgen op ons afkomt. We moeten altijd zien dat we voorbereid zijn op iets wat we nog niet kennen. Gaat het druk zijn? Er gaan grote bestelbonnen komen van klanten, maar wanneer die binnen vallen is moeilijk te zeggen. Dat vormt een grote uitdaging om met zijn allen dat aan te pakken op die dag zelf. Daarnaast word je ook gechallenged in je job zelf – hoe pak ik dit aan en ga ik dit oplossen?”

Er is hier dus geen sprake van routine?

“Neen (lacht). Zoals ik zei: we weten niet wat er op ons afkomt. Vandaag gaan er 100 pakjes buiten, maar morgen of overmorgen zijn dat er 200 of 300. We richten ook vergaderzalen in. Als er zo’n een paar projecten vallen, dan is de week al niet typisch meer. But we make it happen. Als de klant zegt ‘spring morgen 3 meter hoog’, dan doen we dat. Maar dan zien we wel dat we onderbouwd zijn en dat aankunnen – dat is die Discorp-drive.”

Kan je tenslotte een aantal voordelen aanhalen van werken bij Discorp?

Schoon hospitalisatieverzekering, mooi loonpakket vind ik, absoluut. Niet onbelangrijk. Onze firmawagens zijn ook mooie wagens, het is niet zo dat het een kleine waggie is (lacht). Daarnaast maaltijdcheques en elke dinsdag ook een grote mand fruit. 

Als er een groot project valt, durft Michel wel eens zeggen: ‘Pak een glaasje cava, we komen samen.’ Als je verder iets nodig hebt om te werken moet je het maar zeggen. Je hebt 2 schermen en je wilt er drie? Of je muis marcheert niet? Morgen is dat in orde. Je moet goed kunnen werken en daar doen ze alles voor wat nodig is.”

Discorp

In contact komen met Discorp

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan