Overslaan en naar de inhoud gaan
dhulst'

Projectleider Warren zkt. spontane collega bij bouwonderneming dhulst’

Warren Reusens is al 7 jaar aan het werk bij de Lierse bouwonderneming dhulst’. Door de jaren heen groeide hij door tot projectleider en heeft hij héél wat verantwoordelijkheden erbij gekregen. Zet je er maar even bij neer, want het is een hele lijst: “Mijn functie is het opvolgen van werven o.b.v. budgetten, planningen, veiligheid, wekelijkse werfvergaderingen met architecten en onderaannemers, vorderingsstaten opmaken en nakijken, bouwmaterialen bestellen... Eigenlijk alles van A-Z, zowel ruwbouw als binnenafwerking, als nieuwbouw, renovatie, houtbouw, staalbouw, betonbouw… Heel uitgebreid en afwisselend, ja”, lacht hij.

Jij bent het levende bewijs dat hier doorgroeimogelijkheden zijn hé, Warren?

“Ja, ik kwam rechtstreeks van school en ging meteen aan de slag bij dhulst’ als assistent projectleider. Ik heb sindsdien het gevoel dat we als bedrijf aan het groeien zijn en dat ik als mens en projectleider mee mag groeien. Een paar jaar geleden mocht ik mijn grootste uitdaging realiseren: een bio-ecologisch passief kantoorgebouw in hout, op één van de drukste banen richting ’t stad, boven een ondergronds metrostation. Om mij bij te scholen, volgde ik een extra cursus houtbouw. Het hele project was super interessant; we hebben er trouwens ook enkele grote prijzen mee gewonnen! Als je iets wil doen, dan krijg je van Sophie ook echt alle kansen. Want dhulst’ focust heel erg op de Lean-filosofie, hoe het zich als bedrijf kan verbeteren. En daarvoor polsen ze vaak bij de werknemers: ‘hoe zou jij dit of dat aanpakken? Iedereen mag z’n mening geven, van arbeiders tot projectleiders en calculators. In werkgroepjes zoeken we naar een geschikte oplossing. Je hebt hier wel echt het gevoel dat je iets kan bijbrengen en een meerwaarde kunt zijn.”

dhulst'

Hoe is de relatie met collega’s?

“Heel familiaal en respectvol! Elke vrijdag doen we een afterwork-eventje. Dan we gaan padellen of klinken we op de verjaardag van een collega. De feestjes aan het begin van het bouwverlof zijn ook altijd geweldig. Dit jaar was het met een pizzabakker. Daarnaast hebben we naar het WK voetbal op groot scherm gekeken. Sophie organiseerde onlangs een event voor het goede doel - ze gaat een weekje naar Lesbos om er te werken als vrijwilliger. Op dat event waren heel veel collega’s, iedereen vindt het fantastisch dat ze dat doet. Sophie hecht heel veel belang aan het familiale karakter van haar bedrijf. Zo’n vrouwelijke touch is toch eerder zeldzaam in de bouw.”

Is er iets speciaals waar je aan terug denkt de voorbije jaren?

“Drie jaar geleden was er een rebranding van dhulst’, met nieuwe slogan en logo én bijbehorend feestje. De kers op de taart is ons nieuw kantoorgebouw dat in de zomer 2022 af zou moeten zijn. Dat is vlak bij het huidige kantoor in Lier, op 500 meter. Schuin tegenover La Rocca, die discotheek. Die gaat helaas dicht, want dat wordt een Jumbo. Ook goed, hè!” (lacht). 

Hoe zou jouw ideale collega eruit zien?

“Je moet spontaan zijn, want je moet vlot met arbeiders, architecten en bouwheren kunnen communiceren. Je hebt dus veel menselijke contacten. Daarnaast ook flexibel, creatief en stressbestendig. Op die manier dat als er een probleem is, je altijd kalm moet kunnen blijven. Verder moet je vooral gemotiveerd zijn, doen wat je graag doet en dan komt de rest vanzelf. Bij dhulst’ moet je ook wel familiaal ingesteld zijn. Die interactie met de collega’s is heel belangrijk. Een spontaan en enthousiast iemand dus.” (Een collega op de achtergrond roept: ‘Zoals ik’, waarop iedereen begint te lachen).

dhulst'

In contact komen met dhulst'

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan