Overslaan en naar de inhoud gaan
Desco

‘Groeien, maar toch klein blijven’, dat is bij Desco het doel!

We horen je al denken, ‘groeien maar toch klein blijven, hoe werkt dat?’, maar lees even verder. Eva Dedecker, een van de drie dochters die samen met hun vader het bedrijf leiden, legt uit wat de sanitairspecialist daar precies mee bedoelt. “Ons warme, familiale karakter is heel belangrijk.”

75 jaar familiebedrijf

Desco is van bij de oprichting in 1947 een familiebedrijf - het levenswerk van vier generaties. Tegenwoordig leidt vader Frank Dedecker samen met zijn drie dochters Kris, Karen en Eva het bedrijf. “Desco is opgericht door mijn grootvader en zijn vader, samen met meneer Schotmans. Vandaar de naam, Dedecker en Schotmans”, vertelt Eva. “Desco is destijds in het centrum van Antwerpen begonnen, waarna mijn vader het bedrijf buiten de stad Antwerpen heeft uitgebouwd als logistiek bedrijf. Hij is ook met de vestigingen begonnen. Op het moment dat ik bij Desco begon, waren er 8 vestingen. Ondertussen zijn dat er 30, over heel België.”

Ondanks die mooie groei is er in al die jaren één ding niet veranderd. “Desco is na al die jaren nog steeds een familiebedrijf, terwijl onze concurrenten uit de kluiten gewassen internationale groepen of zelfs beursgenoteerde bedrijven zijn. Net dat warme, familiale karakter is voor ons ontzettend belangrijk. Onze leuze is ‘groeien maar toch klein blijven’. We willen groot genoeg zijn om zekerheid en de juiste schaalvoordelen te hebben - zo kunnen we producten aan de juiste prijs aankopen én aanbieden aan de klanten -, maar in de sfeer willen we klein, bereikbaar, en laagdrempelig blijven. Als ik zo naar onze directe concurrenten kijk, dan vind je dat nergens anders zo terug.”

Desco

The long run

Desco probeert alles op lange termijn te bekijken: zijn contacten met klanten en leveranciers, maar ook de relatie met zijn werknemers. “Wij gaan resoluut voor lange loopbanen. Dat kan enkel als je als werkgever realistisch bent en beseft dat er in ieders leven al eens up en downs komen. Het leven van een pas afgestudeerde ziet er totaal anders uit dan dat van een mama of papa met kleine kindjes, of van iemand die door een scheiding gaat of zorgt voor een ziek familielid. We beseffen dat geen enkele situatie eeuwig duurt en stellen ons flexibel op”, legt Eva uit. “We zullen er alles aan doen om goede mensen niet te verliezen als ze in een moeilijke of mindere periode zitten. Dat is dat familiale wat hier zo belangrijk is.”

Wanted: toonzaal- en toonbankverkopers

Momenteel is Desco op zoek naar toonzaal- en toonbankverkopers. “Als toonzaalverkoper begeleid je mensen bij het kiezen van de badkamer. Je houdt daarbij rekening met de smaak van de mensen, het budget van de mensen, de ruimte ter beschikking,… Eigenlijk geef je, aan de hand van de al die parameters, een optimale invulling aan de badkamerwensen van de klant”, legt Eva de jobinhoud uit. Goed nieuws, want daar heb je helemaal geen ervaring of opleiding voor nodig! “Het is vooral belangrijk dat je een vlot persoon bent, dat je de mensen op hun gemak kan stellen. Wij vragen geen specifieke voorkennis, omdat we de mensen intern opleiden. Dat gaat van opleidingen over onze interne systemen tot productscholingen bij de leveranciers. En inwerken in de verkoop natuurlijk.” De job van een toonbankverkoper ziet er wat anders uit. Als toonbankverkoper help je professionele installateurs met het klaarzetten en verzamelen van het materiaal dat hij of zij nodig heeft. “Je bent dus bezig met wat in een huis achter de wand zit, hetgeen je in een badkamer dus niet ziet. Natuurlijk is technische kennis van sanitair voor deze functie een pluspunt, maar motivatie en enthousiasme is nog veel belangrijker!”

Zie jij jezelf wel werken bij Desco als toonzaal- of toonbankverkoper? Laat dan hieronder jouw gegevens achter!

In contact komen met Desco

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan