Overslaan en naar de inhoud gaan
De Roode Leeuw

Isabelle geeft De Roode Leeuw een 10 op 10 voor sfeer en gezelligheid op de werkvloer.

Isabelle Mariën behaalt haar dagelijkse tienduizend stappen met gemak. Ze staat al drie jaar in de bediening van brasserie en restaurant De Roode Leeuw in Brasschaat. Ze vertelt ons hoe een klein ongeluk tot carrièrekansen kan leiden.

Dag Isabelle, hoe ben je zelf bij De Roode Leeuw terecht gekomen?

Isabelle: Heel grappig eigenlijk. Ik kwam regelmatig eens iets drinken in BAR d’O, onze bar hiernaast. Op een avond was ik mijn gsm kwijtgeraakt. En dus bleef ik tot het allerlaatste moment, misschien had de bediening hem bij het opruimen teruggevonden ofzo. Helaas, geen gsm. Maar wel de vraag of ik op zoek was naar een job. Het kwam écht op het juiste moment! Uiteindelijk heb ik mijn gsm ook teruggevonden. Dus een geluk bij een ongeluk.

Dat was bij BAR d’O. En nu werk je als vaste medewerker bij De Roode Leeuw?

Isabelle: Klopt. BAR d’O is onze bar en valt dus onder dezelfde eigenaar. De eerste twee jaar heb ik in BAR d’O gewerkt. Daar stond ik voornamelijk achter de bar en deed ik de bediening in de zaal. Op een bepaald moment ben ik gaan helpen in De Roode Leeuw en ben ik hier blijven plakken. De bar doe ik niet meer, nu neem ik alles wat bij de zaalbediening komt kijken voor mijn rekening.

Als je de keuze zou krijgen, zou je dan terug naar BAR d’O gaan?

Isabelle: Om te helpen, uiteraard altijd. Maar ik ben heel gelukkig hier bij De Roode Leeuw. Er is veel meer menselijk contact en ook wel routine. Hier heerst een rustigere sfeer. Ook de collega’s hier zijn supertof, na de uren drinken we wel ‘ns een glaasje samen, in BAR d’O dan! 

De Roode Leeuw

Daar leid ik uit af dat de sfeer tussen de collega’s heel goed zit?

Isabelle: Jazeker, ik hoor vaak dat in andere horecazaken wel een rivaliteit heerst tussen de keuken- en zaalmedewerkers. Maar dat is bij ons absoluut niet. Wij komen allemaal heel goed overeen. Wij gaan ook met de collega’s onderling op vakantie bijvoorbeeld. En vanuit het bedrijf worden er teambuildings georganiseerd. 

 

Jij werkt nu in de bediening, kan je dan ook eens meedraaien op een feest?

Isabelle: Ja, ik ben dingen snel beu, maar hier is zoveel afwisseling. Toen ik in BAR d’O werkte, werd ik regelmatig gevraagd om te helpen op feesten. Dus meedraaien op recepties of een trouw, dat is zeker mogelijk. Je kan het aangeven, maar ze komen het ook gewoon vragen. 

 

Waarom zou jouw toekomstige collega moeten kiezen voor De Roode Leeuw?

Isabelle: De sfeer zit hier gewoon heel goed. Het is ook een van de levendigste zaken, én een van de bekendste in Brasschaat! De laatste jaren draait het hier ook heel goed. En dan heb je ook nog ons terras, wat enorm gezellig is. 

Om af te sluiten, omschrijf eens kort waar De Roode Leeuw voor staat.

Isabelle: Hm… Het sfeervolle zomerterras, het geweldig lekker eten, de sfeer en gezelligheid! Oh ja, dat eten. Als je hier werkt en je hebt een hongerke tussendoor, kan je een snel hapje rechtstreeks aan de keuken vragen. Goed eten heb je hier dus sowieso! 

In contact komen met De Roode Leeuw

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan