Overslaan en naar de inhoud gaan
De Roode Leeuw

Het team van De Roode Leeuw versterken? Op één voorwaarde: wees je spontane zelf!

Jonathan Van Thielen rolde volgde de voetstappen van zijn vader en rolde zo van kleins af aan al in de horecawereld binnen. Intussen heeft hij de brasserie en het restaurant BAR d’O en De Roode Leeuw overgenomen van het vaderfiguur. Stap ‘s middags of ‘s avonds binnen in De Roode Leeuw voor een heerlijke lunch of diner. En sluit de avond af in BAR d’O aan de bar. 

Hallo Jonathan, geef eens een beetje context. Wat is De Roode Leeuw?

Jonathan: Het is een geheel, maar zijn toch twee aparte zaken. Ze liggen vlak naast elkaar en ons terras wordt gedeeld. Enerzijds hebben we een brasserie en restaurant, De Roode Leeuw. Hier kan je ‘s avonds uitgebreid eten, maar evengoed ‘s middags een hapje bestellen. Aan de andere kant ligt BAR d’O, onze cocktail en wijnbar. Ideaal om je avond af te sluiten. En om het geheel af te maken, hebben we hier ook twee feestzalen waar we in normale omstandigheden zo’n 80 à 100 personen mogen verwelkomen.

Wat kan een toekomstige medewerker verwachten bij De Roode Leeuw?

Jonathan: Bij ons kan alles. Wil je graag alleen maar in het restaurant werken? Dan kan dat. Maar wil je evengoed eens in de bar werken, of een feest begeleiden of toch het restaurant bedienen? Dan kan dat evengoed. Daar zijn we heel flexibel in. Een groot voordeel bij ons is dat onze vaste medewerkers bijvoorbeeld als flexijobber in BAR d’O kunnen werken. Op die manier kunnen ze in onze vestiging bijwerken en moeten ze hiervoor niet naar een andere zaak.

De Roode Leeuw

Alles kan, dus alles is bespreekbaar?

Jonathan: Ja, onze vaste medewerkers werken met een vast uurschema. Maar als er eens een dagje verlof nodig is, of je wil van uren wisselen met iemand anders, is dat oké. Als het geregeld kan worden natuurlijk. Ik ben altijd bereikbaar, en loop regelmatig tussen de medewerkers. Ze kunnen altijd bij mij terecht. Mijn deur staat open! 

Dat zorgt al voor een positieve sfeer, doen jullie ook activiteiten samen?

Jonathan: De sfeer zit inderdaad goed. Voor de pandemie deden we wel eens een teambuilding of gingen we samen iets eten. Dat probeer ik altijd te organiseren, maar omdat we sinds dit jaar geen sluitingsdag meer hebben, valt dat wat moeilijker. Maar we vinden er wel iets op! 

Hoe zit het tussen de collega’s onderling?

Jonathan: Ook heel goed. Ze hangen als een hechte groep aan elkaar. En we houden ook echt rekening met elkaar. Zo hebben wij in de keuken enkele mensen werken met islamitische roots. Daar houden we zeker rekening mee, bijvoorbeeld tijdens de Ramadan of het Suikerfeest. Daar ben ik heel relaxt in. Zoals ik zei, alles kan. Als het maar geregeld kan worden (lacht). 

Naar wat voor versterking ben je op zoek, hoe moet die persoon zijn?

Jonathan: Iedereen mag zich aanmelden. Van kelners tot barmannen. Ik heb slechts één grote vereiste: je moet erg spontaan zijn. Je staat namelijk in contact met de klanten. Die moeten meteen het gevoel krijgen dat ze hier welkom zijn. 

Een warme en vriendelijke persoonlijkheid dus?

Jonathan: Klopt. We worden online al geprezen voor onze klantvriendelijkheid. Dus dat doen we goed en willen we ook graag zo houden. Lekker eten kan je overal, hier ook. Maar hier krijg je er ook nog eens een zeer vriendelijke bediening bij. 

En tot slot, waar kan zo’n medewerker zich aan verwachten?

Jonathan: Onze medewerkers krijgen een week op voorhand hun planning doorgestuurd. Bij de vaste medewerkers blijft het uurrooster hetzelfde, en dat wordt dan opgevuld door extra’s en studenten. 

In contact komen met De Roode Leeuw

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan