Overslaan en naar de inhoud gaan
De Montil header testimonial

Davy, kelner bij De Montil: “De meeste voldoening haal ik uit een groot event”

In Affligem rijden we het domein van evenementenlocatie De Montil op. Veel groen, maar vooral véél ruimte om allerhande businessmeetings, personeelsfeesten of privéaangelegenheden te organiseren. Binnen treffen we zaalbediende Davy: “Mijn grootvader is gestart met De Montil. Momenteel zijn er nog 6 andere familieleden werkzaam hier. Ikzelf sta voornamelijk in voor de voeding en drank tijdens een event. Van koffieonthaal tot een zittend dinner of een receptie met hapjes… That’s my job!”

Davy, vertel ons eens wat meer over jouw job hier. 

“De Montil verzorgt voornamelijk business gerelateerde events, maar in het weekend of richting de vakantie komt er ook al eens een privéfeest voor. Samen met twee andere collega’s sta ik in voor de drank en het eten. Als er een feest is met 400 mensen heb je natuurlijk wel wat meer volk nodig, dan rekenen we bijvoorbeeld op flexijobbers. 

Ikzelf werk hier nu vast sinds 2019, maar als deel van de familie loop ik hier wel al een beetje langer rond. Die stap naar hier was dus snel gezet, daar hoefde ik niet over na te denken. Absoluut niet. Horeca zit er sowieso al langer in ook, aangezien ik hotelschool heb gevolgd. Dit is ook iets helemaal anders dan een traditioneel restaurant, bijvoorbeeld. Je werkt hier meer door de week. Het kan al eens sneller zijn dat je in het weekend thuis bent, wat aangenaam is. Dat wisselt af met periodes, maar die variatie vind ik net zo aangenaam. Er is geen vaste routine en dat maakt het fijn voor mij.”

De Montil medewerker

Veel afwisseling dus, trekt zich dat ook door in je werkplanning?

“Meestal krijg ik op vrijdag of zaterdag mijn uurrooster voor de week erna. Op basis daarvan plan ik mijn vrije dagen in. De maanden juli en augustus zijn over het algemeen iets kalmer, dus dan het is makkelijk om eens een weekje of twee verlof te nemen. Maar geen paniek, je komt hier sowieso aan een minimum aantal werkuren. Je zal zeker niet de helft van de maand thuiszitten. We hebben veel klanten en zitten goed vol!”

Kan je ons een schets geven van hoe een werkdag er voor jou uitziet?

“Als ik als eerste aankom, dan ben ik degene die koffiezet voor de mensen in de ochtend. Je zet een cakeje en koekje klaar, vult het fruitsap… Je ziet erop toe dat de klanten alles hebben vooraleer ze aan hun vergadering starten. Eens dat allemaal klaarstaat, kan je al eens verder kijken. Zo kan je misschien al iets klaarzetten voor de lunch of iets voor de dag erna - dat hangt van de planning af. Die lunch kan gewoon drankjes en broodjes zijn, maar ook een zittende lunch doen we regelmatig. Dan bedienen we de mensen met warm of koud eten. Zoals de klant het wil. Een vast verloop van de dag is er niet echt. Dag tot dag verschilt het.”

Hoe zit het met de sfeer onder collega’s zelf?

“Die is heel belangrijk bij ons. Als je niet met jouw collega’s overeenkomt, dan lukt een feest gewoon niet. Die band moet er zijn, tussen de verschillende diensten. Zaal, keuken… We horen vaak van onze flexijobbers dat ze hier graag komen werken omdat het organisatorisch goed zit, maar dat vooral de sfeer ook primeert. Dat is voor veel mensen heel belangrijk. 

Vanuit De Montil wordt er trouwens om de twee jaar een groot evenement georganiseerd. Laatst zijn we met de 12 vaste collega’s ook eens gaan eten. Gewoon om ons te bedanken, want het zijn drukke maanden geweest. Zo leer je elkaar op een andere manier kennen en gaat het eens even niet over het werk. Er is altijd wel iets waarover we kunnen babbelen, aangezien je hier een goede mix&match terugvindt van jeugdigheid en ervaring. Ik ben de jongste, maar er staan bijvoorbeeld ook twee collega’s van in de 50 bij mij. Dat maakt het toffer en het klikt goed!”

De Montil sfeer

Wanneer we de familiebanden even wegdenken: waarom werk jij graag bij De Montil?

“Door de variatie. Ik ben niet iemand die één en dezelfde taak 10 jaar aan een stuk zou kunnen uitvoeren. De afwisseling die ik zoek, vind ik hier zeker. Ik heb het altijd moeilijk gehad om me te focussen op één specifieke verantwoordelijkheid. Ik vind het aangenamer om verschillende taken uit te voeren.”

Tenslotte, welk event vond jij memorabel en waarom?

“We hebben een bedrijfsevent georganiseerd voor VDAB. Dat was eentje met 750 personen. Zij kwamen hier al jaren, met telkens hetzelfde concept. Op een bepaald moment wouden ze toch iets nieuws proberen. Er werden toen à la minute 750 gerechtjes gemaakt. Het is tof om te zien hoe dat je zo eens iets anders kan organiseren, dat was hét van hét. Mensen waren achteraf echt zeer tevreden. “Wat we hier vandaag gezien hebben, was top”, klonk het. Zeker gezien het aantal personen. Vaak wordt er gedacht dat we gewoon iets in de oven zwieren voor zo’n grote aantallen, maar dat werd echt op het moment zelf afgewerkt. Dat zag en merkte je ook. Als je zoiets kan brengen, maakt dat echt het verschil.”

In contact komen met De Montil

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan