Overslaan en naar de inhoud gaan
De Decker-Van Riet WN 1

Vrachtwagenchauffeur Kurt: ‘Ik ben trots dat ik mag rijden voor De Decker-Van Riet

Kurt is ondertussen al 12 jaar vrachtwagenchauffeur bij vervoersbedrijf De Decker-Van Riet uit Londerzeel. Dagelijks transporteert hij liquide chemicaliën wat in schril contrast staat met zijn eigenlijke achtergrond. “Ik ben vroeger slager geweest. Iets helemaal anders, dus. Al kan ik niet ontkennen dat die passie voor vervoer er altijd al ingezeten heeft. Op een gegeven moment maakte ik gewoon die switch en ben ik hier 100% voor gegaan”, vertelt Kurt.

Wat trekt je net zo aan in jouw functie als vrachtwagenchauffeur, Kurt?

“Je moet ervan houden om op de baan te zijn. Vandaag is er natuurlijk veel meer verkeer dan vroeger. Daar moet je mee omkunnen. Stressen of opjagen daarin is totaal niet nodig. Eens je je daarover zet, ben je vrij, hè. Je krijgt de opdracht door en de rest is aan jou. Wanneer moet je bijvoorbeeld vertrekken om daar op tijd te zijn? Dat is je eigen verantwoordelijkheid. Daar hou ik van. Ik zou geen functie kunnen uitoefenen waar ze bijvoorbeeld continu op mijn vingers staan te kijken. Met de vrachtwagen ben ik vrij.”

Dat begrijpen we heel goed. Hoe ziet een week achter jouw stuur er precies uit?

“Ik krijg de planning een dag op voorhand. Zo weet ik vandaag waar ik morgen moet laden. Daarna ga ik naar huis toe. Toevallig weet ik dat ik maandag in Frankrijk moet lossen. Maandagmiddag ben ik dan waarschijnlijk ‘leeg’ en dat communiceer ik dan naar hier. Eenmaal ik een rit afgewerkt heb, kom ik terug naar België en ondertussen krijgen wij al een andere planning door. Dan gaan we opnieuw laden of de citerne spoelen om een ander product te vervoeren.”

Jij verzorgt dus voornamelijk internationale ritten? 

“Ik rij voornamelijk naar Frankrijk, Duitsland en Nederland. De verdere ritten, naar Italië bijvoorbeeld, hoeven voor mij persoonlijk niet meer. Voor de jongere bestuurders onder ons zijn die verre ritten interessanter, denk ik. Zo kan je nog een stukje van de wereld zien. Laat hen dat maar doen (lacht).”

De Decker-Van Riet WN 2

Zie je die mede-chauffeurs vaak, Kurt, of is het eerder een individuele levensstijl?

“Wij zien elkaar best vaak, omdat we hier bij De Decker-Van Riet meestal contracten op lange termijn afsluiten. Dit maakt dat we veel bij dezelfde bedrijven laden en lossen. Soms zitten daar meerdere vrachten op per dag. Dan zie je je collega’s wel. Je leert de mensen van dat bedrijf zelf ook kennen naarmate je daar vaker komt.”

Contact met collega’s is een fijne troef. Zijn er nog zo’n voordelen waar je aan denkt bij werken voor De Decker-Van Riet?

“Je komt hier geen uren tekort, daar wordt niet op beknibbeld of mee gefoefeld. Zoiets is voor iedere vrachtwagenchauffeur toch wel belangrijk. Als ik hier mijn loonfiche krijg, hoef ik die niet te controleren. Hier word je correct en tijdig betaald. Dat maakt het ook plezierig om hier aan de slag te zijn. Ik ben trots om voor De Decker-Van Riet te mogen rijden. Nee, ik zou niet meer willen veranderen.”

Zou je ten slotte nog een goede raad willen meegeven aan een potentiële kandidaat die interesse heeft om ook aan de slag te gaan hier?

“Het is niet omdat je een slechte nacht achter de rug hebt, dat je de dag ook slecht moet starten. Begin met een lach, daar ga je het ver mee brengen. Wanneer je je moet gaan aanmelden bij een bedrijf en je staat er aan de balie met een bedrukt gezicht, dan is dat ook niet aangenaam voor de mensen daar. Lach en heb plezier in je job!”

In contact komen met De Decker-Van Riet

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan