Overslaan en naar de inhoud gaan
De Decker-Van Riet WG 3

Het leven zoals het is: buschauffeur bij De Decker-Van Riet

Op en top Belgische makelij én een familiebedrijf. Waar maken ze dat nog? Awel, hier in Londerzeel. Deze stelplaats van vervoers- en transportbedrijf De Decker-Van Riet is de grootste onder haar negen verschillende entiteiten én is daarbij op zoek naar extra buschauffeurs om ritten in onderaanneming van De Lijn, maar ook in eigen beheer, te ondersteunen. “We verzorgen eveneens airport express of schooluitstapjes”, vertelt Bert De Strooper, financieel manager. “Eén keer per jaar komen de kinderen eens naar hier om de stelplaats te bezoeken. Dan brengen ze een hele grote tekening mee met al onze buschauffeurs erop getekend. Heel tof en schattig (lacht)!”

Familiebedrijf

‘Waarom zou ik als buschauffeur niet gewoon rechtstreeks in dienst treden bij De Lijn?’, horen we je denken. Daar hebben we een pasklaar antwoord op: het familiale aspect. De Decker-Van Riet is een Belgisch familiebedrijf dat zéker niet meer onder de kleine vervoersmaatschappijen gerekend moet worden. Hier krijg je de kans om binnen een warme sfeer zowel voor De Lijn als met bussen in eigen beheer te rijden. Een unieke combinatie die je van twee kanten laat proeven. Dat die familiale werksfeer niet overal te vinden is, beaamt ook Bert: “De sfeer onder collega’s is bij iedere afdeling gewoon top. Je ziet dat terugkomen bij buschauffeurs die steeds naar elkaar zwaaien bij het passeren. Dat is zeker geen verplichting, maar dat komt doordat ze collegiaal écht goed overeenkomen. Dat die werksfeer hier gewoon goed zit, merk je ook aan het weinige verloop. Anders blijf je niet zo lang plakken.”

De Decker-Van Riet WG 2

Duurzaam rijden

Eén van de toekomstige doelstellingen? De helft van de bussen bij De Decker-Van Riet elektrisch laten rijden over een paar jaar. Deze firma is volop met aanbestedingen en optimalisaties bezig binnen zijn wagenpark om het vooropgestelde quota te behalen. “De kans is vrij groot dat wanneer je hier als buschauffeur begint, je op korte termijn met elektrische bussen zal rijden. Hier ligt een grote focus op en we zijn er dan ook stevig in aan het investeren.”

Buschauffeurs gezocht

Een gemotiveerde mensenmens die met plezier passagiers op hun bestemming brengt. Dat is wat ze hier zoeken. “Een bus mag geen hobby zijn, maar een passie”, verduidelijkt Bert. “Idealiter beschik je al over een rijbewijs D, maar het is vooral het sociale contact en de vriendelijke service die hier belangrijk zijn.” Én daar krijg je wat voor terug. In de bloemetjes, of koffiekoeken, gezet worden voor bewezen diensten? Een sinterklaasfeest voor de kleinste Deckertjes en Rietjes? Een frietkraam op iedere stelplaats ter ere van de Dag van de Chauffeur? Het mag, het kan, het moét hier.

Solliciteren als buschauffeur bij De Decker-Van Riet? Laat hieronder jouw gegevens achter!

In contact komen met De Decker-Van Riet

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan