Overslaan en naar de inhoud gaan
DDS Car Cleaning WN 1

Gerrit van DDS Car Cleaning: "Tegenwoordig heb je een opstapje nodig om aan de auto te kunnen”

Dat het goed moet zijn. Dat is hetgeen wat nog lang bijbleef na ons gesprek met medewerker Gerrit bij DDS Car Cleaning in Antwerpen. “De auto’s moeten in orde zijn, maar de manier waarop is gewoon plezant werken hier. Ik heb toffe collega’s en we kunnen ons ding doen, zolang de wagens op het einde van de dag maar klaar zijn.”

Gerrit, je werkt ondertussen drie jaar voor DDS Car Cleaning?

“Klopt, maar ik werk in principe al tien jaar hier bij Centrauto Wijnegem. DDS Car Cleaning werkt sinds drie jaar met hen samen voor de reiniging van hun wagens en ik heb die overgang meegemaakt. Nu ben ik de verantwoordelijke voor de afdeling van nieuwe wagens.”

Wat houdt jouw job als verantwoordelijke precies in?

“De dag begint voor mij om half acht. Dan drinken we eerst een koffie (lacht). Daarna starten we met onze agenda na te kijken. Daar staat in welke auto’s om hoe laat geleverd moeten worden. Hier werken we trouwens enkel met BMW en Mini. Normaal staan de auto’s klaar in de kelder en gaan we ze daar halen. Een collega-voorwasser wast de auto eerst. Ik sta voornamelijk in voor de afwerking erna. Dit houdt in: ramen poetsen, stofzuigen, polieren en een glanslaag erop. Daarna vertrekt de auto naar de afleverzone boven, waar hij wacht op de eigenaar. Wij zijn in principe de allerlaatsten die aan de auto komen.” 

DDS Car Cleaning WN 2

Welke auto vind jij zelf het leukst om aan te werken?

“Vooral die met lichte kleuren. Die zijn plezanter dan auto's met een donkere kleur. Makkelijker (lacht). Net zoals de middelmaat van voertuigen. Laat ons zeggen dat het hier vijf jaar geleden volstond met 1- en 3- reeksen van BMW. Nu zijn het allemaal X5’en of SUV’s. Dat is toch een grote verandering. Nu moet je bij elke auto een opstapje pakken om aan het dak te kunnen (lacht). Dat kost iets meer tijd en inspanning.” 

Klinkt als een uitdagende job?

“Het is elke dag een uitdaging. Soms is het kort op de bal. Zo kunnen er twee auto’s per dag geleverd worden, maar ook twintig. Sommigen denken dat een nieuwe auto volledig proper is als die binnenkomt. Dat is niet zo. Er zitten soms bijvoorbeeld vlekken of zelfs krassen op van tijdens het transport. Ik haal mijn voldoening uit het op tijd klaar krijgen van die auto’s. Tot in de puntjes. Daar kijk ik ook naar bij collega’s, want als het niet goed is, komt het bij mij terecht als verantwoordelijke. Máár ik ben ook streng voor mezelf hoor (lacht).”

In contact komen met DDS Car Cleaning

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan