Overslaan en naar de inhoud gaan
Darcis Alken

Dankzij de afwisselende projecten en familiale sfeer bij ASVD Darcis gaat Rohnny dagelijks met de glimlach werken

Hoe lang werk je al bij Darcis en hoe ben je hier terecht gekomen?

Rohnny: Ik werk nu 16 jaar bij Darcis, maar ben niet heel mijn leven schilder geweest. Ik heb gewerkt in wegenbouw en in de fruitsector. Mijn broer was wel al schilder en zo ben ik er ook ingerold. Ik heb toen een tijdje bij een andere schilder gewerkt, maar daar deden we vooral grote projecten die snel afgewerkt moesten worden. Ik wilde liever het fijnere werk doen. Toen ik hoorde dat ze bij Darcis nieuwe mensen zochten, heb ik gesolliciteerd en kon ik de volgende dag meteen starten.

Waar staat Darcis om bekend volgens jou?

Rohnny: Wij leveren kwalitatief goed werk en krijgen daar ook de tijd voor. Als we bij particulieren gaan schilderen of behangen, dan moeten de allerkleinste details in orde zijn. We mogen dikwijls op dezelfde plaatsen teruggaan, dus dat spreekt voor zich.

Darcis Alken

Wat is het mooie aan jouw job?

Rohnny: Omdat we vaak het fijnere, gedetailleerde werk mogen doen, geeft het veel voldoening als dat mooi is afgewerkt. Wij zijn de laatste in het bouwproces. Wij zorgen voor de finishing touch en zien het afgewerkte eindresultaat. Dat is heel fijn en dan zijn we altijd extra fier.

Hoe zou je de werksfeer omschrijven bij Darcis?

Rohnny: Er heerst hier een hele losse, familiale sfeer. Wij kennen mekaar allemaal, zowel de schilders onderling alsook de mensen die in de winkel staan. Je kan hier goed lachen. We zijn heel open naar mekaar toe, ook richting de werkgevers. Darcis is een familiebedrijf en dat voel je aan alles. Alles is bespreekbaar en je kan iedereen bellen voor advies. Je krijgt ook appreciatie en waardering voor je harde werk. Jaarlijks wordt er bijvoorbeeld ook een teambuilding en nieuwjaarsdrink georganiseerd.

Darcis Alken

Hoe zou je iemand overtuigen om hier te komen werken?

Rohnny: Wij zijn een familiebedrijf waar altijd een hele fijne sfeer heerst. Als er iets is, kan je dat altijd zeggen. Het is ook een hele afwisselende job. Wat ik vandaag doe, is heel anders dan wat ik gisteren deed of morgen ga doen. Zo ben ik gisteren bijvoorbeeld deuren gaan lakken en staat er morgen behangen op de planning. Die afwisseling is heel fijn. Als het elke dag hetzelfde was, werd het snel saai. Je kan hier ook zeker rekenen op werkzekerheid. Aan werk geen gebrek. Verder zijn ze hier heel flexibel. Zo hebben we geen bouwverlof en kunnen we onze verlofdagen zelf kiezen en als het eens voorvalt dat we een beetje moeten overwerken om een project af te krijgen, mogen we overuren altijd terugnemen.

Welke eigenschappen moet een nieuwe collega hebben?

Rohnny: Gemotiveerde, nieuwe mensen die werk zien heb ik graag in mijn team. Je moet wel vroeg kunnen opstaan en hard kunnen werken. Ervaring is altijd mooi meegenomen, maar ook met minder ervaring ben je hier welkom. Je moet ergens de kans krijgen om ervaring op te doen en die kans geven we je graag. Motivatie, willen werken en flexibiliteit zijn wel een must.

In contact komen met Darcis

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan