Overslaan en naar de inhoud gaan
Croes WG geschreven

Bij Croes NV verzet jij bergen. Letterlijk.

Vandaag neemt Rob Kempeneers je voor de volle 5 minuten mee doorheen the way of working van Croes - aannemer in grond- en afbraakwerken. Ondanks het feit dat de firma uit Geetbets gespecialiseerd is in werkzaamheden die zowel onder als boven het maaiveld gebeuren, worden de werken steeds op hoog niveau uitgevoerd. De Croes-medewerkers zijn dan ook gedreven vakexperts binnen hun domein die weten hoe een project vlot en vlekkeloos in uitvoering te brengen. 

Dag Rob, kan je je even voorstellen en kort omschrijven wat jij hier precies doet?

“Ik ben QHSE Manager. Vier jaar geleden ben ik gestart bij Croes als preventieadviseur om het veiligheidsbeleid van de firma verder uit te bouwen. Om een modern en gestructureerd beleid te ontwikkelen en de toekomstvisie van de firma kracht bij te zetten, kreeg ik van de familie Croes de kans om mee het veiligheidsbeleid uit te werken. Door mijn functie als preventieadviseur kom ik in aanraking met al de processen en mensen binnen de firma. Vanuit deze positie ben ik gegroeid tot vertrouwenspersoon en aanspreekpunt op de werkvloer.”

Wat maakt Croes voor jou anders dan haar concullega’s?

"Croes NV is nog een rasecht familiebedrijf waar iedereen nog aan hetzelfde zeel trekt en waar er nog plaats is voor een babbel. Niet enkel met naaste collega’s. “Door de vlakke bedrijfsstructuur is er een persoonlijke benadering tussen de verschillende niveaus in het bedrijf, alsook naar de klant toe. Er is ruimte voor de werknemers om zich verder te ontwikkelen en mee te denken om de kwaliteit te garanderen. De mening van de werknemers is bij Croes NV belangrijk. De bedrijfsstabiliteit, het zeer beperkte personeelsverloop en de vakkennis van het personeel maken dat de klant kan vertrouwen op een correct uitgevoerd project. De variëteit aan diensten en de samenwerking tussen deze diensten maakt dat wij het totaalpakket kunnen aanbieden aan de klant. Onze teams werken zo goed samen waardoor ze kunnen zorgen voor tevreden klanten."

Hoe zorgen jullie ervoor dat de Croes-medewerkers hier zo graag komen werken?

"Het is een firma die beschikt over een up-to-date en goed onderhouden machinepark, het nodige toebehoren en gereedschappen. De werknemers beschikken over kwalitatieve werkkleding, PBM en krijgen op regelmatige basis bijscholing. Nieuwe werknemers worden goed begeleid en krijgen eveneens de kans om via opleiding hun skills te verbeteren. Croes schenkt veel aandacht aan een goede work-life balance. Er wordt jaarlijks een veiligheidsdag georganiseerd, gekoppeld aan een personeelsfeest.”

Croes werknemers

Welk karakter heeft de ideale Croes-medewerker?

Onze ideale medewerker is gedreven en efficiënte in wat hij of zij doet en legt daarbij de focus op klantgericht denken en oog voor de kwaliteit van het werk. Samen met de rest van zijn of haar team streven ze naar een vlekkeloze uitvoering binnen de afgesproken termijnen.”

Biedt Croes mogelijkheid tot doorgroeien binnen de firma?

“Binnen de firma zijn er tal van doorgroeimogelijkheden. Zo kunnen werknemers die voldoende initiatief en interesse tonen doorheen hun loopbaan, veranderen van functie. Wij geven ook de kans aan de werknemers om extra opleidingen te volgen opdat zij zichzelf kunnen blijven ontwikkelen. Zo kan het zijn dat een handlanger, na het opdoen van vakspecifieke ervaring en kennis, kan doorgroeien tot ploegbaas of machinebestuurder. Werfleiders kunnen op hun beurt bijvoorbeeld doorgroeien tot projectleider.”

Waar situeren de opdrachten zich van Croes?

“Wij focussen ons voornamelijk op de opdrachten gelegen in Limburg, Vlaams-Brabant, Antwerpen en Luik. Projecten in grootsteden zoals Antwerpen en Brussel komen veel minder voor. Dit enerzijds om het transport en de verplaatsingstijd naar en tussen de verschillende werven voor onze werknemers te beperken. Anderzijds zijn de betoncentrales en breekwerven van ons zusterbedrijf Recom NV gelegen in deze regio's, nl. in Sint-Truiden, Ham, Loncin en Tienen.”

Welk argument zou je tenslotte nog in de strijd gooien om een potentiële kandidaat te overtuigen van Croes als werkgever?

“Er heerst een vlakke bedrijfscultuur. Ongeacht de verschillende werven en functies kent iedereen elkaar en het contact tussen alle werknemers verloopt gemoedelijk en vlot. Wij organiseren regelmatig functioneringsgesprekken waar de werknemers de mogelijkheid hebben om vragen te stellen of problemen/suggesties aan te kaarten. De mening van de werknemers is belangrijk. Een open communicatie tussen hiërarchische lijn en arbeiders is ook belangrijk om de kwaliteit en de veiligheid van onze werven te waarborgen.”

Werken bij Croes zegt jou wel iets? Laat hieronder jouw gegevens achter!

In contact komen met Croes NV

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan