Overslaan en naar de inhoud gaan
BW Trailers

Eno Mees van BW Trailers: “Vervelen ga je hier niet doen”

Bij B.W. Trailers in Duffel vinden we Eno Mees. Hij werkt er nu een jaartje als productieleider en stuurt een twintigtal personen aan: “Ik zit nu nog aan de start van mijn huidige functie, maar er zijn zeker verantwoordelijkheden die ik nog extra wil opnemen. Dat zal in de toekomst ook nog wel gebeuren, mits ik een collega vind die het baliewerk wil overnemen (lacht)”. Hint hint. 

Vertel ons eens waarom je voor B.W. Trailers gekozen hebt. 

“Ik ben destijds op zoek gegaan naar een nieuwe job. Ik had hier een aangenaam gesprek en voelde meteen die familiale sfeer. Dat was waar ik naar zocht. Hiervoor heb ik als technieker op de baan gewerkt, om mij vervolgens met aansturing en opleidingen bezig te houden. Ik kom van een groot bedrijf waar je eerder een nummer bent en waar je binnen je eigen rol moet blijven. Hier krijg je vrijheid om eigen ideeën of verbeteringen aan te brengen. Je bent vrij om uit te zoeken of jouw ideeën mogelijk zijn. Je hoeft je zeker niet te beperken tot wat er op papier staat - er wordt verwacht dat je meedenkt. Dat vind ik zelf ook toffer.”

Wat houdt jouw job als productieleider precies in?

“Ik doe vooral de opvolging van de planning, die wordt nu nog gemaakt door Bjorn. Maar naar de toekomst toe zal dat meer en meer mijn verantwoordelijkheid worden. Daarnaast zorg ik ervoor dat alles op tijd af geraakt en alle producten en stukken binnen zijn. Zo kunnen de mannen alles tot een goed einde brengen. Verder gaat dat van kleine, dagdagelijkse problemen oplossen tot het bewaren van het grote overzicht met wat wanneer af moet zijn en waar we rekening mee moeten houden.

Momenteel doe ik dan ook nog de balie erbij. Als er klanten zijn, help ik ze verder en zoek ik eventueel de stukken die ze nodig hebben. De mensen die hier over de vloer komen zijn ook heel gepassioneerd door ons product als verdeler of zijn heel tevreden over een aankoop waar ze nu stukken voor nodig hebben. Dat is altijd een fijne babbel. Het is echt een aangename job, maar wel wat veel, aangezien ik twee jobs combineer. We zoeken dus zeker een receptionist(e) die dat kan overnemen.”

BW Trailers

Wat voor iemand zou die nieuwe receptionist(e) moeten zijn volgens jou?

“Voornamelijk een sociaal persoon. Iemand die ook zijn talen beheerst. Met Engels kom je al een heel eind, maar Frans is ook belangrijk. We hebben een aantal Franse klanten en die worden ook het liefst in het Frans behandeld. Iemand die dus taalvaardig is, maar ook technisch is ingesteld. Dat is mooi meegenomen. Een eerdere ervaring kan ook zeker interessant zijn, maar het is zo een specifiek product dat je sowieso in het begin zal moeten leren. Maar na een paar weken zit dat erin, hè!”

In wat voor werksfeer zal jouw nieuwe collega terechtkomen?

“In een vriendschappelijke, familiale sfeer. Dat is ook nodig om een hecht team te kunnen zijn. Er staat soms wel wat druk op de ketel, dan moet je mekaar wel verder helpen en echt als een team samenwerken. Dat zit er hier wel ingeburgerd. Was voor mij ook uniek om te zien - dat iedereen hier als één geheel werkt en niet ieder voor zich.”

Kan je tenslotte nog een laatste speech geven waarom een potentiële kandidaat voor B.W. Trailers moet kiezen?

“Wetende wat ik nu weet, leg ik sowieso de nadruk op de werksfeer. Het is een plezant, uitdagend bedrijf, waarin je je niet gaat vervelen. Daarnaast werk je met interessante producten, waarbij steeds aan vernieuwing wordt gedacht. We zijn altijd bezig met een beter product te maken, wat voor iemand die technisch aangelegd is zeer interessant is natuurlijk. Iemand die hier komt werken, gaat meteen merken dat het hier heel aangenaam is. Het is een uitdaging waarbij je sowieso veel gaat leren. Voor toekomstige collega’s zal dat niet anders zijn.”

BW Trailers

In contact komen met BW Trailers

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan