Overslaan en naar de inhoud gaan
BP Trans & Zn vrachtwagen

Tussen de pittoreske velden rijdt vrachtwagenchauffeur Bart van BP Trans & Zn

Bart Deschrijver begon zes jaar geleden als eerste vaste vrachtwagenchauffeur bij BP Trans & Zn in Bonheiden. Hij is de hele dag met zijn vrachtwagen on the road, zowel nationaal als internationaal. De ene keer vervoert ie bloemen, de andere keer zijn het bananen. ‘Het werk is echt heel gevarieerd’, vertelt Bart.

Wat vind je het leukste aan de job?

“Je bent de hele dag op uw gemak. Je weet wat je moet doen en je moet gewoon zien dat je dat goed doet zodat de klant content is. Weette, die ritten naar Frankrijk zijn altijd prachtig. Mooi land ook hé? Daar kan ik wel van genieten. Ik rij dikwijls met planten rond, die meestal bestemd zijn voor de boeren. Dan kom je wel eens op speciale plaatsen. Nergens iets te zien, alleen velden en jij staat daar met uw vrachtwagen op zo’n baantje te wachten totdat den boer komt (lacht). Da’s leuk, maar soms ook een uitdaging. Om naar die velden te rijden moest ik wel even uit mijn comfortzone stappen. Die hebben namelijk geen straatnaam (lacht), dus dat was soms wel even zoeken. 

Je krijgt trouwens ook een nachtvergoeding. Ikzelf rij niet zo vaak ’s nachts, maar dat is een bewuste keuze. Yannick weet dat ik twee jonge kinderen heb, dus daar wordt rekening mee gehouden. Hij vraagt dat ook altijd op voorhand van ‘komt dat uit als ik u volgende week ne keer naar Frankrijk stuur?’. Het is niet gij moet dit en gij moet dat, maar eerder geven en nemen.”

BP Trans & Zn vrachtwagen

De band met de zaakvoerder zit dus wel goed?

“(Yannick op de achtergrond: ‘moet ik buiten gaan of?’). Misschien best… (lacht). Nee, ik zeg het, met Yannick kan je praten. We kennen mekaar ook al heel lang. Je kan er altijd bij terecht en zolang je over alles kan praten, kom je er wel. Als je privé iets voorhebt waardoor je wat verhinderd bent, dan valt dat ook gewoon te regelen. Een beetje klappen met mekaar en dat gaat dat allemaal. Ik heb al een paar bazen gehad, maar met Yannick kan ik heel goed samenwerken.”

En de sfeer tussen collega’s onderling?

“Er zijn er een paar bij die ik regelmatig zie en hoor, maar er zijn er ook die elke week in het buitenland zitten - die zie je niet. We komen hier niet echt veel op het bedrijf zelf, want de vrachtwagens nemen we mee naar huis in het weekend. Als je nu met 2-3 chauffeurs voor dezelfde opdrachtgever rijdt, dan kom je elkaar wel eens tegen. Die sfeer zit zeker goed dan. Geen klagen. Yannick doet ook de moeite om geregeld iets te organiseren, wat de sfeer ook bevorderd. Bijvoorbeeld eens een feestje doen of iets gaan eten. Hij zit met plannen om hier een tent te zetten met een springkasteel en een BBQ’ke te doen. Verder worden er in deze sector ook truck shows gedaan. Dan rijden we samen met een aantal collega’s daar naartoe. De hele dag amuseren we ons dan! Of met mindervaliden gaan rondrijden bijvoorbeeld. Dat schept ook een band met elkaar. Het is wel leuk ja, absoluut.”

In contact komen met BP Trans & Zn

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan