Overslaan en naar de inhoud gaan
Bolckmans

Dat andere collega's al meer dan 30 jaar bij Bolckmans werken geeft Jelle en Dylan vertrouwen dat ze hier goed zitten

Hoe zijn jullie bij Bolckmans terecht gekomen en wat is jullie functie?

Jelle: Ik ben hier 14 jaar geleden begonnen als bekister. Ik kwam rechtstreeks van school en een job in de bouw interesseerde me wel. Snel daarna ben ik ploegbaas geworden en nu ben ik sinds enkele maanden werfleider.

Dylan: Ik werk hier nu 1 jaar en mijn functie is junior projectleider. Eigenlijk wilde ik eerst een andere richting uit na het afstuderen, maar dankzij iemand die ik ken en die hier werkt, ben ik bij Bolckmans terecht gekomen.

Hoe belangrijk is een leuke werksfeer voor jullie?

Dylan: Sfeer is super belangrijk. Het moet leuk zijn om naar het werk te komen en elke dag samen te werken. Als je je werk graag doet, doe je ook altijd extra je best en dan wil je het ook goed doen.

Jelle: Daar sluit ik mij bij aan. Een fijne werksfeer wordt vaak onderschat. Veel mensen komen om hun boterham te verdienen, maar dat kunnen doen met fijne collega's is veel aangenamer.

Bolckmans

Heb je het gevoel dat leidinggevenden de sfeer op het werk ook belangrijk vinden?

Jelle: Dat gevoel heb ik wel. Er wordt veel gedaan om de mensen te betrekken. Enkele jaren geleden is er gestart met een bedrijfsapp om iedereen op de hoogte te houden van wat er gebeurt in het bedrijf. Daar komen niet alleen de nieuwe projecten op te staan, maar ook als iemand bijvoorbeeld papa is geworden. We zijn hier geen nummer. De familiale sfeer en waarden van in het prille begin proberen ze zoveel mogelijk te behouden. Er wordt ook altijd van alles georganiseerd zoals barbecues en personeelsfeesten.

Dylan: Ik ben hier net begonnen tijdens de lockdown, dus we zijn nog niet met z'n allen kunnen samen komen. Al hoor ik wel langs alle kanten dat er anders heel veel georganiseerd wordt en er altijd een leuke sfeer is.

Jelle, hoe ben jij geëvolueerd bij Bolckmans?

Jelle: Ik ben hier meteen na school gestart als bekister. Toen ik net een jaar aan de slag was, ging er een ploegbaas op pensioen. Bolckmans is toen met het voorstel gekomen om zelf ploegbaas te worden; dat is dus heel snel gegaan. Ik heb de kans gegrepen en het vertrouwen gekregen. Dat was het eerste jaar niet makkelijk, maar daar groei je in. Ik ben iets meer dan 10 jaar ploegbaas geweest. De laatste jaren merkte ik dat ik minder voldoening kreeg van mijn werk en alles wat meer een automatisme werd. Ik ben het gesprek aangegaan daarover en heb zo de kans gekregen om werfleider te worden. Het was het perfecte moment om die stap te zetten. Een aantal werfleiders gaan binnenkort op pensioen en zo kan ik nog een tijd meelopen om kennis en ervaring op te doen. Die kennis doorgeven wordt hier ook echt wel gestimuleerd. Dat heb ik zelf ook gedaan bij degene die mijn functie heeft overgenomen. Het is belangrijk om zoveel mogelijk ervaring door te geven, dat komt iedereen ten goede.

Bolckmans

Hoe is jouw eerste jaar verlopen, Dylan?

Dylan: Ook ik heb een hele ervaren projectleider aan mijn zijde zodat die zijn kennis en ervaring kan doorgeven aan mij. Op deze manier loopt mijn opleiding heel vlot. Eigenlijk ben ik bezig aan een proeftraject. Het is de bedoeling dat ik over enkele jaren de switch maak naar een commerciële functie, hier ligt mijn ambitie. Dit traject is me aangeboden, het is heel fijn om dat vertrouwen en die kans te krijgen.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag voor jou eruit bij Bolckmans?

Jelle: Mijn uitvalsbasis is de werf, ik ben om 7 uur aanwezig zodat de arbeiders en onderaannemers aangestuurd kunnen worden. Het verdere verloop verschilt van dag tot dag. Soms is het druk en hectisch, soms is het wat rustiger. Meestal stopt de werkdag om kwart voor 4, maar elke week passeer ik wel enkele keren langs kantoor.

Dylan: Ook ik start de dag om 7 uur. Ik heb een aantal vaste topics die wekelijks op agenda staan en afhankelijk daarvan ga ik naar de werven of kantoor. Die afwisseling is heel fijn en geeft mij de nodige energie.

Bolckmans

Welk project gaf jou de meeste voldoening?

Jelle: In elk project zit wel iets, maar het project van Aldi in Turnhout was wel speciaal. Dat was gesitueerd in het centrum waardoor de plaats op en rond de werf heel beperkt was. Toen zijn we heel creatief moeten omspringen met een strakke planning. We zijn gestart in april en in december is de winkel geopend. Het is zot om te beseffen dat we op zo'n korte tijd de parking en de winkel hebben kunnen verwezenlijken. Dan zijn we wel extra trots op onze prestatie. En dat wordt ook beloond, want ondertussen zijn we een nieuwe vestiging van Aldi aan het bouwen op een andere locatie.

Welke eigenschappen bezit jullie ideale nieuwe collega?

Jelle: De goesting om te werken moet er zijn, om vooruit te gaan en iets te realiseren. Je moet ook willen leren en groeien, dat is belangrijk. We hebben liever een leergierig iemand dan iemand die technisch alles kan, maar een compleet andere mentaliteit heeft.

Dylan: Daar heb ik weinig aan toe te voegen. Je komt beter wat vaker iets vragen dan helemaal niets. Dat bewijst dat je het goed wil doen en het tot een goed einde wil brengen.

Hoe zou je iemand overtuigen om hier bij Bolckmans te komen werken?

Dylan: De familiale sfeer en de open communicatie zijn hier wel echt een groot pluspunt. Je hebt ook altijd de optie om in gesprek te gaan met je leidinggevende over jouw job en de andere weg die je eventueel wil inslaan binnen Bolckmans.

Jelle: Het management wil echt dat de mensen die hier werken zich goed voelen en hier willen blijven. Je hebt hier veel voordelen en extra verlof om de verre verplaatsingen te compenseren. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd en nieuwe collega's krijgen ook altijd een peter toegewezen. Die maakt je wegwijs in het bedrijf en bij hem of haar kan je altijd terecht met je vragen. Er zijn werknemers bij Bolckmans met 20, 30 of 40 jaar dienst op de teller. Als het ergens niet goed is, blijf je er geen 40 jaar werken. Dat is het grootste bewijs dat het hier plezant is.

In contact komen met Bolckmans

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan