Overslaan en naar de inhoud gaan
BMP Building Services

Jan en Roy zijn onmisbare schakels bij BMP building services

Twee voor de prijs van één! Jan en Roy kenden elkaar al voordat ze collega’s werden. De twee werkten elk eerst bij een grootschaliger bedrijf, maar het was Jan die de eerste stap zette richting BMP building services. Niet veel later plukte hij Roy weg bij zijn toenmalige werkgever om de rol van calculator op te nemen binnen BMP.  

Stel jezelf eens voor, mannen. 

Roy: “Mijn naam is Roy Dries en ik ben calculator binnen het bedrijf.”

Jan: “En ik ben Jan Van Bael, projectleider bij BMP building. Na de start en calculatie van een project - wat Roy doet – ben ik verantwoordelijk voor de volledige opvolging van de opdracht tot en met de eindfase.”

Roy: “Voor mij is het zo dat wanneer een klant een project wil beginnen, deze een prijsvraag stuurt naar ons. Ik zal dat dossier dan verder behartigen, het bestek doornemen en binnen een afgesproken termijn voor een offerte op maat zorgen.”

Jan: “We staan heel veel in contact met elkaar! Als een project in uitvoering is en we merken dat het budget op sommige plaatsen wat krap is, dan wordt alles mooi terug gecommuniceerd. Er is dus een heel goede communicatie nodig tussen calculatie en projectleiding.”

Roy: “Ja, dat is ook belangrijk voor de prijszettingen. Zo kunnen we de informatie uit de gerealiseerde projecten efkes aftoetsen en de rendementen bespreken. Dan kunnen we dat meenemen naar toekomstige projecten.” 

BMP Building Services - TESTI

Hoe vinden jullie de relatie tussen collega’s?

Jan: “Goed, heel goed zelfs! Het is een hele fijne groep waarmee we samenwerken en er heerst een losse sfeer. Je merkt dat er een goede klik is tussen iedereen, waardoor de samenwerking vlot verloopt en dat is belangrijk.”

Roy: “Er kan gelachen worden -”

Jan: “- ja er wordt veel gelachen! Ook over niet werkgerelateerde dingen. Het is niet stijfkes aan uw bureau zitten, zeker niet. Op vrijdag gebeurt het vaak dat we iets drinken, om na te praten over de week of wat er in het weekend gaat gebeuren. We doen ook regelmatig activiteiten in teamverband, zoals karten of een frietje eten. Er wordt dus wel vaak iets georganiseerd, wat plezant is en bevorderlijk voor de sfeer binnen de firma.”

Roy: “Er wordt ook alle weken vers fruit geleverd en dagelijks verse soep. De voorzieningen zijn zeker goed!”

Jan: “En voor de arbeiders is dat ook zo, iedereen krijgt gepaste kleding en materiaal. Alles is altijd goed voorzien.” 

Hoe ziet jouw werkweek eruit, Roy?

Roy: “Omdat ik voor het grootste deel op kantoor zit, ziet mijn week er iets typischer uit dan bij Jan. Ik begin meestal met het checken van alle mails, even de deadlines overlopen en wat er deze week moet gebeuren. Eventueel de klanten of leveranciers bellen wanneer we de offertes kunnen ontvangen – om vervolgens aan die offertes verder te werken en de stand van zaken van de lopende projecten even te overlopen met de interne mensen. Wat ook betekent dat mijn werk er niet onmiddellijk op zit na de calculatie, zo blijf ik ook iets meer betrokken bij de uitvoering van het project.”

Jan: “Zeker als er nog dingen nagecalculeerd moeten worden! Als het project nog bezig is en er komen grote stukken werk bij, dan springt de calculator terug in.”

BMP Building Services - TESTI

Wat zijn de grootste troeven van BMP Building?

Jan: “Voor mij valt vooral het groeiende aspect op. Ze zijn heel erg aan het ontwikkelen en innoveren - dat is een hele grote troef! Je merkt dat ze eraan willen werken én dat er ook aan gewerkt wordt.”

Roy: “Inderdaad, ze willen echt investeren in betere materialen en programma’s. Onlangs heeft het bedrijf een heel forse investering gedaan in een nieuw pakket waarmee iedereen van A-Z kan werken, zowel calculatie als administratie en projectleiding. Na minder jaar dan een jaar begint het al te renderen, dus dat was een heel goede besteding!”

Jan: “Ja en het machinepark ook eigenlijk hé! Onze zaakvoerder bekijkt altijd wat kan bijgekocht worden en welke investeringen interessant zouden kunnen zijn voor bepaalde opdrachten. Daar wordt niet lang over getwijfeld, recent hebben ze nog een grote nieuwe kraan aangekocht.”

Welke 3 woorden zou je plakken op dit bedrijf?

Jan: “Progressief! Ze willen vooruit en bijblijven met de hedendaagse technieken en het materiaal, dat merk je. Daarnaast ook flexibel. Naar de klant toe, maar ook onderling. Als de klant morgen belt met een probleem, dan zal er altijd snel op gereageerd kunnen worden. We hebben daar voldoende manschappen voor, maar er mag altijd volk bijkomen!”

Roy: “Ja dat is die servicegerichtheid naar de klant toe. We laten de dingen niet lang op het beloop door kort te schakelen. Verder vind ik ‘familiaal’ ook heel een passende eigenschap. Walter en Olga komen geregeld goeiendag zeggen – dat zijn de honden van de baas (lacht). Zelf komt Nico hier in de zomer ook binnen in korte broek, op zijn sletsen en met een zonnebrilleke op. Een heel groot contrast dus met de grote bedrijven!”

In contact komen met BMP Building Services

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan