Overslaan en naar de inhoud gaan
bionerga

Winibald, onderhoudstechnieker bij Bionerga: “Rollend materieel moet rollen, hè!”

Winibald Croux is al acht jaar aan de slag als onderhoudstechnieker bij het Beringse Bionerga. Initieel werd hij tewerkgesteld op de composteringssite van Bilzen, maar sinds een drietal jaar vervoegt hij de techniekers op de nieuwe centrale uitvalsbasis in Beringen. “Ondertussen ben ik ook al een beetje werkvoorbereider geworden. Ik doe van alles wat, maar technische problemen oplossen blijft mijn hoofdtaak.”

Winibald, vertel ons eens wat meer over de inhoud van jouw job.

“Vroeger had elke site een eigen onderhoudstechnieker, maar nu is dat gecentraliseerd hier in Beringen - kort bij de verbrandingsoven. We vertrekken dus altijd van hieruit. Problemen oplossen is nog steeds mijn hoofdzaak. Ik spreek dan over technische dingen die mislopen of kapot gaan, om vervolgens te gaan zoeken hoe, wat en waar. Ik doe ook bestellingen van nieuwe stukken en schrijf werkinstructies voor externe techniekers indien nodig. Bij Biostoom doen wij ook nog de composteringsites van heel Limburg. Daar onderhoud ik al het rollend materieel, zoals mobiele zeefinstallaties of wielladers bijvoorbeeld. Dat zijn er toch al wat ondertussen. Maar het standaard onderhoud doe ik ook. Als er zich een probleem voordoet, wordt er gebeld naar onze technische dienst en ik kom ter plaatse kijken wat er aan de hand is. 

Ik zit dus veel in m’n busje om rond te rijden. Ik ben niet zo vaak hier. Laat ons zeggen 25% hier en de rest op de baan, maar enkel binnen Limburg. We hebben sites in Overpelt, Houthalen, Maasmechelen, Bilzen en Sint-Truiden.”

Hoe ziet jouw weekplanning eruit?

“Er wordt op voorhand een weekplanning op gemaakt. Maar 100% kan die nooit gevolgd worden, want problemen duiken altijd uit het niets op. Rollend materieel moet blijven rollen, hè (lacht). Als dat stilstaat, dan ligt alles stil. Ik regel mijn planning ook nog wel een beetje zelf. Zo weet ik waar de prioriteiten liggen. Administratief werk wordt nogal eens achteruit geschoven om het operationele werk voorrang te geven natuurlijk. Die administratie doe ik meestal later. Typewerk kunnen we altijd en overal nog doen (lacht).”

Wat vind je net zo leuk aan de job?

“Ik ben hier komen werken omdat ik niet graag elke dag hetzelfde doe. Ik heb graag een beetje afwisseling en daarvoor is Bionerga ideaal. Je krijgt hier een breed pallet voorgeschoteld van verantwoordelijkheden en opdrachten. Ik doe dat graag. Die routine probeer ik net vermijden. Dat heb ik vroeger jaren gedaan, maar dat was niets voor mij.”

Waar zit hier precies de uitdaging?

“Vooral in het vele bijleren. Want ik ben iets aan het doen waar ik niet voor gestudeerd heb uiteindelijk, maar ik leer graag bij. Zelf studeer ik thuis ook een beetje. Als ik iets niet weet, dan pak ik de computer en zorg ik dat ik het weet. Ik leer nog elke dag bij. De dingen worden altijd maar ingewikkelder, hè? Vroeger was alles meer elektromechanisch, maar de wereld van nu draait meer en meer rond het digitale.

Ik zou zeggen, als je van een grote variatie aan techniek houdt, kom dan hetgeen doen wat ik hier doe. Dat gaat echt je ding zijn dan. Je werkt hier met de nieuwste machines, maar eveneens ook met meer traditionele apparatuur. Die interesse in techniek moet wel zeker aanwezig zijn, anders kan je hier niet veel komen doen (lacht).” 

In contact komen met Bionerga

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan