Overslaan en naar de inhoud gaan
Biostoom

Nico, procesverantwoordelijke bij Biostoom: “We helpen elkaar altijd uit de nood”

Nico Noels. De man die de brandjes blust (maar niet letterlijk) en ervoor zorgt dat alles naar behoren draait bij Biostoom in Beringen. Met 11 jaar ervaring op de teller als onderhoudstechnieker, startte hij er vorig jaar als procesverantwoordelijke. “Ik ben van school rechtstreeks in het onderhoud gerold. Door de jaren heen heb ik veel geleerd qua techniek en volgde ik heel wat opleidingen”, vertelt Nico. 

Wat houdt procesverantwoordelijke precies in, Nico?

“Dat is heel gevarieerd. Als er ergens problemen zijn met machines, lossen we die op. Brandjes blussen dus, maar niet letterlijk gelukkig (lacht). Het aantal controlerondes en smeerrondes dat nodig is, hangt van de dag af. Zo lossen we bijvoorbeeld problemen op met de afvalkraan of assenkraan. Een operator daarentegen werkt meer on field. Als er ergens een sleepketting is uitgevallen, gaat de operator dat bekijken. Als de waarden niet normaal zijn, gaat hij die checken. Die operator werkt altijd intern en dat is ook het profiel dat we zoeken momenteel! 

Die persoon zal verantwoordelijk zijn voor technische controles, dus daar moet toch al wat kennis voor aanwezig zijn. Look, hear and feel is heel belangrijk hier. Je loopt ergens rond en hoort iets, waarbij je denkt: ‘Hm, klinkt niet normaal. Die motor mag niet zoveel lawaai maken’ of ‘Ik hoor hier een kletsend geluid’. Wij doen een vaste ronde en checken af op de tablet als alles in orde is. Het is ook niet dat we elke dag 12 rondes moeten lopen. Je kijkt waar je aan toekomt.”

De sfeer onder collega’s zit dus wel goed?

“Ja, er hangt een leuke sfeer hier. Ik heb geen enkele mindere collega, ik zal het zo zeggen. We zijn ook maar aan het lachen en aan het zeveren, dat zit echt wel goed. Puur collegiaal helpen we elkaar altijd uit de nood. Ook al zijn we er niet en heb je een vraag: er is een WhatsApp-groep. Je smijt dat daarin, desnoods bel je iemand. We helpen echt omdat we op elkaar toegewezen zijn. Wij zijn ook niet de mannen die, als het een dag minder geweest is, gaan zeggen van: “Ey man kom, hè’ (lacht). 

We worden ook goed voorzien bij nieuwjaar en Kerst. Dan krijgen we allemaal een schone diner, door de traiteur geleverd. Als we de doelstellingen halen, krijgen we trouwens ook nog eens een premie voor behaalde productie.”

Is jouw relatie met de baas ook zo goed?

“Onze baas is echt een goede baas. Als we hard hebben moeten werken, door bijvoorbeeld een shut down - dat is de stilstand van de fabriek - dan laat hij ‘s middags bijvoorbeeld pizza’s komen. Dat is misschien iets stoms, maar dat motiveert wel en dat is leuk.”

Waarom zou je Biostoom tenslotte aanraden als werkgever?

“Het is een jong en nieuw bedrijf, waarbij je de kans krijgt om mee te groeien. De doorgroeimogelijkheden, verloning en nabijheid zijn voor mij persoonlijk grote troeven. De werkdruk ligt ook niet torenhoog (lacht). Ik vind het hier leuk!”

In contact komen met Bionerga

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan