Overslaan en naar de inhoud gaan
Barzeele

Veel lachen en de perfectie nastreven. Dat is volgens Wesley dagelijkse kost bij Brood- & Banketbakkerij Barzeele.

Bij Brood- en Banketbakkerij Barzeele in Hoeselt spraken we af met Wesley. Wij gingen naar huis met eclairs én een tof verhaal over hoe het is om te werken bij deze lokale, warme bakker.

Dag Wesley, kan je me kort vertellen wat jouw job is bij Bakkerij Barzeele?

Wesley: Ik doe een beetje vanalles! Ik maak sandwiches, pistolets, brood, vlaai,... Soms help ik ook de patissiers. Mijn job is heel afwisselend!

Hoe ziet jouw typische werkweek eruit?

Wesley: Wij werken 6 dagen op 7. Op weekdagen start ik om 3 uur. Dan is degene die brood bakt al bezig. Ik start mijn dag met het printen van de lijst met wat er gebakken moet worden en ga aan de slag. Dan begin ik met het maken van het deeg en alles af te wegen. Tegen dan komt de volgende vaak binnen en maken we de eerste vlaaien. Er zijn ook dagen dat ik het brood maak. Meestal zijn we klaar rond 11 uur, maar eigenlijk werken we gewoon tot we klaar zijn. De ene dag zijn we wat langer bezig terwijl we op andere dagen eerder klaar zijn. In het weekend begin ik om 2 uur 's nachts, maar dan zijn we ook al klaar tegen 7 uur.

Wat vind je zo leuk aan werken bij Bakkerij Barzeele?

Wesley: De vrijheid die we hier krijgen vind ik heel fijn. Het is ook heel leuk om een jonge baas te hebben. Dat zie je zo vaak niet meer in bakkerijen. Daniël, onze baas, staat niet stil. Hij heeft ambitie, wil vooruit en evolueert. Dat doet hij door te investeren in nieuwe materialen. Zo kregen we onlangs een nieuwe snijtafel. Maar dat doet hij ook door naar ons te luisteren. Onze input en ideeën worden altijd serieus genomen en uitgeprobeerd.

Barzeele

Klinkt als een fijne werkomgeving! Hoe is de sfeer tussen collega's?

Wesley: Heel goed! Wij zijn een hele hechte groep van jonge gasten. Er wordt veel gelachen. De sfeer zit echt goed. Onze band met Daniël, de baas, is ook heel goed. We kunnen alles tegen hem zeggen. Als er iets is, wordt het aangepakt. Hij is één van de beste bazen die ik al heb gehad. Op andere plekken gaat het enkel over werken, werken, werken en alles zo snel mogelijk klaar krijgen. Natuurlijk moeten we hier ook hard werken, maar er mag zeker al eens gelachen worden tussendoor en kwaliteit staat altijd voorop.

Kwaliteit leveren is dus heel belangrijk voor jullie?

Wesley: Absoluut! Daniël, en wij met z'n allen, streven echt de perfectie na in onze bakkerij. Het brood moet krokant zijn, mag niet verkruimelen als je er iets opsmeert en moet ook enkele dagen vers blijven. Ook pistolets moeten lekker krokant gebakken worden. Vlaai en patiserie kopen mensen met het oog, dus ook dat moet er altijd tiptop uitzien én smaken!

Hoe zou je iemand overtuigen om te komen werken bij Bakkerij Barzeele?

Wesley: Ten eerste is hier een hele open werksfeer. We zijn een jong team van allemaal leuke collega's. De verloning zit ook zeker goed. Dat is natuurlijk niet onbelangrijk. Daarnaast heeft niet iedereen hier zijn vaste taak. Dat vind ik persoonlijk een grote meerwaarde. Iedereen mag hier alles doen en leren. Onze laatste nieuwe collega heeft net sandwiches leren maken. Nu hij dat onder de knie heeft, leert hij pistolets maken. Die afwisseling en uitgebreide kennis die je na een tijd hebt, is heel fijn!

In contact komen met Bakkerij Barzeele

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan