Overslaan en naar de inhoud gaan
Artoos Group

Al jaar en dag helpt Tobias het drukwerk bij artoos group in goede banen te leiden!Tobias De Baerdemaeker werkt al sinds 2007 bij artoos group. “Ik ben een ancien geworden”, lacht hij. Tobias is er gekend als drukker, maar hij werkte er voordien ook in andere functies. Als je hem niet terugvindt in de drukkerij, is hij activiteiten aan het plannen voor het feestcomité van het bedrijf.

Tobias, vertel ons eens wat je precies doet?

“Goh, kort door de bocht: bij het drukproces zijn verschillende mensen betrokken. Één daarvan is de machineoperator of ‘den drukker’ zoals ze in de volksmond zeggen. En dat ben ik. Ik stel de pers af, druk en controleer het drukwerk. Daarna nemen de vouwers het over. Ze plooien alles naar wens en zorgen ervoor dat alle pagina’s in de juiste volgorde zitten. En dan gaat alles naar de volgende fase: het nieten. Het vouwen is dus één van de schakels in het proces, en daar zoeken we nog een extra collega voor.”

Hoe vind je het om te werken bij artoos group?

“Awel, ik vind het hier leuk om verschillende redenen. Iedereen kent iedereen hier, ondanks dat we een vrij groot bedrijf zijn. Dat komt mede dankzij de komst van Peter, de CEO. Hij maakte er meteen een prioriteit van om een feestcomité op te richten en natuurlijk sprong ik maar al te graag op die trein! Om de zoveel maanden organiseren we een “ARTOOST”. Dan toosten we na het werk met de collega’s met een borrel en een hapje. En we deden ook al minigolf- en tafelvoetbaltoernooien, dus die initiatieven zijn er zeker en vast. Met mijn eigen ploeg probeer ik ook regelmatig eens een cafeetje te doen. Dat maakt dat die band onderling echt wel dik oké is en dat vind ik heel fijn. Er valt niet te klagen, ik werk hier oprecht heel graag!”

Artoos Group

Heb je het gevoel dat er doorgroeimogelijkheden zijn?

“Als je zoiets hebt van ‘dit zint mij wel’, dan gaan ze je die kans zeker niet ontnemen. Je kan hier bijvoorbeeld binnenkomen als stagiair en uiteindelijk vouwer of snijder worden. Ook doorgroeien naar een andere tak of functie is zeker niet abnormaal. Het is dus niet zo dat als je vouwer bent, je ook vouwer blijft. Ik heb zelf ook al eens gevraagd om een machine bij te leren. Daar wordt zeker rekening mee gehouden. Dan mag je een tijdje meelopen bij een collega die de machine door en door kent.”

Kan je 3 woorden kiezen die artoos group voor jou omschrijven?

“Als eerste zou ik samenwerken noemen. Allemaal met de neus in dezelfde richting staan. Dat is belangrijk voor het team! Daarnaast vind ik doorzettingsvermogen en toekomstgericht ook heel passend. Ik merk dat artoos group vaak al 2 stappen voor is op alles. COVID-19 heeft het ons wel wat moeilijker gemaakt, maar de persen zijn altijd blijven draaien. Vroeger waren we een kleine drukkerij om de hoek, maar vandaag zijn we uitgegroeid tot zoveel meer. Heb je snel even 100 visitekaartjes nodig of zelfs een hele marketingcampagne? No problem!”

Kan je even meegeven hoe jouw ideale collega eruit zou zien?

“Een teamspeler! Het team is hier heel belangrijk, dat merk je echt. Daarnaast ook iemand die niet bang is om hulp te vragen. Ik heb liever dat ze me iets 100x vragen dan dat ze het 1x uitvoeren en het verkeerd zou zijn. Zonder je team ben je hier niet veel, maar het voordeel van teamwork is dat je er nooit alleen voor staat. En ja, ook niet onbelangrijk: het moet iemand zijn die zijn job graag doet!”

In contact komen met artoos group

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan