Overslaan en naar de inhoud gaan
Arco

Wannes houdt het hoofd steeds koel bij koelspecialist Arco

Calculator Wannes Vanduyse bleef na zijn stage plakken en werkt ondertussen 3 jaar bij Arco, specialist in koudetechniek. Hij startte op de baan, maar vond al snel zijn weg naar kantoor waar de cijfertjes naar hem lonkten. ‘Vanaf dat de verkoper bij de klant is geweest, doen wij de calculatie van de koeling, het concept en de prijsbepaling’, vertelt ie. ‘Wat voor mij vooral belangrijk is, is dat je hier elke dag naartoe komt en nieuwe dingen leert. Je kan steeds uw kennis verruimen in de dingen waarin je u interesseert’. 

Hoe ziet jouw dag er zowat uit, Wannes?

“Normaal zijn we altijd tussen 7 en 8 uur op kantoor. Dan werken we allemaal individueel aan onze eigen projecten. Kristof, het hoofd van calculatie, deelt de projecten uit. Die komen bij hem binnen en hij krijgt alle info van de verkopers. Vervolgens kijkt hij naar de technische inhoud en aan welke calculator hij het kan geven. Wij bepalen dan samen met de zaakvoerder of de verkoper het concept en rekenen dat uit.”

We hebben verder begrepen dat doorgroeien hier wel kan? 

“Doorgroeimogelijkheden zijn er, zeker als je dat zelf ook aangeeft. Ik ben bijvoorbeeld gestart in de montage hier. Met mijn bachelor Klimatisering had ik ook wel een achtergrond, dus doorgroeien naar het bureau kon sowieso wel. Maar het leuke eraan is dat ze me dat zelf spontaan gevraagd hebben. Dat was fijn! Kristof is ook gestart in de montage. Wat aantoont dat hoe meer ervaring je opbouwt, hoe meer verantwoordelijkheid ze je toeschuiven. Zo kan je op langere termijn zelf naar klanten gaan om de technische kant ervan te bespreken of een werf bezoeken.”

Arco

Hoe beviel die switch van het veldwerk naar kantoor jou?

“Die overstap is wel het uitdagendste element geweest, omdat dat toch een heel ander leven is. Op de baan heb je speciale uren, daar kan het altijd wat vroeger zijn of later uitlopen. Terwijl een bureau toch vaste uren zijn. Dat was wel spannend, maar ben zeker content dat ik toch de stap gemaakt heb. Mijn collega’s hebben mij ook heel goed opgevangen. Toen ik hier begon, kon ik er eigenlijk nog niks van. Dat was ook niet erg, ze hebben mij eerst volledig m’n ding laten doen - fouten laten maken. Natuurlijk controleerden zij het als het naar de klant moest, maar ze hebben mij de tijd gegeven die ik nodig had. Dat is wel plezant!”

Die sfeer onder collega’s bevalt dus wel? ☺ 

“De sfeer is wel plezant! Bij de mensen met wie ik nauw werk, is zeker wel een vriendschapsband aanwezig. Qua calculatie zijn we met een klein groepje, waardoor je elkaar makkelijk kan leren kennen. Omdat de sfeer zo goed zit, spreken we af en toe eens af om iets te doen na het werk ook. We hebben al eens een escape room gedaan bijvoorbeeld. Volgende week hebben we opnieuw afgesproken om een activiteit te doen en erna iets te gaan eten. Verder blijven we met al wie dat wil soms op vrijdagavond ietske drinken in de keuken. Dan is Luc, de zaakvoerder, er ook soms bij en dat is fijn!”

In contact komen met Arco

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan