Overslaan en naar de inhoud gaan
Alpha Design

Joachim volgt binnenkort zijn vader op bij meubelspecialist Alpha Design

Joachim werkt bij het Antwerpse familiebedrijf Alpha Design, waar zijn vader Marinus zaakvoerder speelt. Beetje bij beetje neemt hij het werk van zijn vader over zodat deze het wat rustiger aan kan doen. Joachim doet er naar eigen zeggen een beetje van alles: het hele proces binnen het atelier wordt hem toevertrouwd. Van verzagen, tot frezen. Van afplakken tot het assembleren van kasten en de plaatsing ervan. “Ik zoek iemand die mijn rechterhand kan worden. Die zowel meubels kan maken, als mee naar de klant gaat. Het totaalpakket dus!”, vertelt hij. 

Joachim, hoe ziet een werkdag bij jou eruit?

“Elke dag is een beetje anders. De ene dag gaan we iets plaatsen, de andere dag wordt er iets gemaakt. Soms zijn het heel ingewikkelde stukken, soms wat makkelijker. Er is veel afwisseling, waardoor het nooit hetzelfde is. Dat maakt het ook wat uitdagend. We hebben ooit eens een keuken in Brussel geplaatst. Dat was een speciale in het rond met metalen frames en hoogglans. De deurpanelen zelf waren in het brons, daarrond was nog een metalen kadertje wat je net zag. Dat moest allemaal héél speciaal gemaakt worden!”

Kan je Alpha Design met drie termen omschrijven?

“Een modern bedrijf, met moderne machines. Open communicatie. En tenslotte gepassioneerd – een passie voor wat we doen. Binnenkort word ik de junior baas en dat is wel leuk. Er is zeker een toekomst en we kunnen nog lang blijven doorgaan. Binnen dit en vijf jaar zouden mijn vader en ik wisselen. Dan word ik zaakvoerder, maar hij blijft wel medezaakvoerder. Dan zijn we met twee.”

Alpha Design

Zou je mogelijke kandidaten aanraden om hier te komen werken?

“Ja natuurlijk! (lacht). Het is een leuke werkplek vind ik zelf. We zijn ook niet de moeilijkste mensen - we zijn heel open. Er kan over van alles gepraat worden, wat maakt dat het aangenaam werken is. Je kan jezelf ook bewijzen als je wil. Je krijgt die kans hier, dus groeien kan je zeker. We zijn daarnaast ook een klein bedrijf, waardoor we kort op de bal kunnen spelen – bij vragen, projecten enzovoort… Je bent niet met 10 mensen tegelijk bezig, wat maakt dat we meer vriend dan collega zijn.”

In contact komen met Alpha Design

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan