Overslaan en naar de inhoud gaan
agio legal

Bij Agio Legal staan de mensen centraal. Hierbij wordt vooral ingezet op samenwerking en interactie tussen collega’s. Daar gaan we voor!

Bij Agio Legal maakten wij kennis met Passion. Zij vertelt vol enthousiasme over haar job bij dit advocatenkantoor.

Dag Passion, hoe ben jij bij Agio Legal terechtgekomen?

Passion: Ik ben hier begonnen als stagiair tijdens mijn professionele Bachelor Rechtspraktijk. Dat is eigenlijk een beetje via-via gegaan. Een golfvriend zei me dat hij een advocaat kende in Ekeren. Ik heb hem opgebeld, we hebben even gepraat en vanaf het eerste gesprek hadden we meteen een klik. Daarna ben ik langsgegaan op dit indrukwekkende kantoor, werd mijn gevoel bevestigd en ben ik hier mijn stage begonnen.

Wat is jouw functie nu bij Agio Legal?

Passion: Op dit moment ben ik werkzaam als paralegal. Een paralegal is een professional die vooral juridisch voorbereidend en administratief werk verricht, vaak in nauwe samenwerking met een advocaat. Hiernaast ben ik verantwoordelijk voor de marketing en social media. Het is uiteindelijk de bedoeling om zelf advocaat te worden en daarom doe ik er nog een academische master Rechten bij als werkstudent.

Pittig, maar leuk! Op welke manier is werken bij Agio Legal een meerwaarde tijdens je studies?

Passion: Klopt. Werken en studeren is zwaar, maar wel echt de moeite. Als ik een vraag heb, dan heb ik alle specialisten hier rondom me zitten. Ik moet het maar vragen. Papers schrijven en studeren op zich doe ik nu ook op een hele andere manier, omdat ik nu weet en zie hoe het er in de realiteit aan toe gaat. Als je louter student bent, kijk je enkel naar je boeken, omdat dat het enige is dat je kent. Daarin heb ik nu wel een voorsprong.

Hoe ziet jouw werkweek eruit?

Passion: Ik heb wekelijks twee dagen vrijaf voor mijn studie. Voor de overige dagen moet ik eerst beslissen naar welk kantoor ik ga. Als er advocaten zijn die dringende opdrachten van me nodig hebben, krijgt dat uiteraard prioriteit. In Ekeren ben ik verantwoordelijk voor alle operationele zaken binnen het bedrijf en ondersteun ik het secretariaat met administratieve taken. In het kantoor van Antwerpen ben ik verantwoordelijk voor de opvolging van de faillissementsdossiers.

Hoe zou je de werksfeer omschrijven bij Agio Legal?

Passion: Er is hier een hele fijne sfeer. Collegialiteit staat hier echt centraal. Dat vind ik zelf ook heel belangrijk. Je bent een team en je helpt elkaar waar nodig. Dat is een heel fijn gevoel. Het menselijke aspect staat hier ook echt centraal.

agio legal

Op welke manier merk je dan dat het menselijke aspect centraal staat?

Passion: Enerzijds voelen we dat als medewerkers heel erg. Als er wat is, kunnen we dat altijd zeggen en als we ons niet goed voelen, dan wordt daar steeds rekening mee gehouden. Er is morgen altijd een nieuwe dag en onze collega's zijn er om het werk op te vangen. Anderzijds gaan we ook op een hele menselijke manier om met onze klanten. Wie je ook bent, ondernemer of particulier, we luisteren altijd naar jouw verhaal. We spreken zelden over bedrijven, want achter die bedrijven zitten echte mensen. Zij zijn onze cliënten, niet het bedrijf.

Jullie zijn op zoek naar advocaten. Hoe zou je iemand overtuigen om bij Agio Legal te komen werken?

Passion: Agio Legal is een plek waar je jezelf kan ontplooien als persoon, ook als je niet goed weet welke richting je uit wil. Je krijgt hier alle kansen en mogelijkheden om te kunnen groeien. Enerzijds in de vorm van opleidingen, anderzijds kan Agio je als groot kantoor met grote klanten opdrachten geven die je in kleine kantoren niet snel tegenkomt. Daarnaast zijn er hele fijne collega's om mee samen te werken, is er een hele open sfeer met open communicatie en worden eigen inbreng en suggesties erg geapprecieerd.

Welke eigenschappen bezit jouw ideale, nieuwe collega?

Passion: Je moet sowieso gezellig zijn en houden van het leven. Dat hebben we allemaal hier. We zoeken iemand die zichzelf is en anders durft te zijn. Wij zijn allemaal verschillende personen met verschillende karakters en dat accepteren we van elkaar en daar leren we van. Verder moet je ook stressbestendig zijn en interesse hebben in het ondernemerschap, aangezien dat dicht aanleunt bij onze expertises. Je moet openstaan voor zelfontwikkeling en innovatief meedenken met het bedrijf. We zijn heel dynamisch en altijd op zoek naar zaken die beter kunnen. Geen enkel kantoor is perfect. Wij dus ook niet en we hebben graag mensen in ons team die meedenken over hoe we steeds kunnen verbeteren.

Tot slot, met welke 3 woorden zou je Agio Legal omschrijven?

Passion: Dynamisch, innovatief en het belangrijkste: human. Dat menselijke karakter willen we echt uitstralen. Wij zijn niet zo'n stijf advocatenkantoor en daar onderscheiden we ons in ten opzichte van de andere advocatenkantoren, maar ook ten opzichte van onze medewerkers en cliënten.

In contact komen met Agio Legal

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan