Overslaan en naar de inhoud gaan
A&C Systems

Lieselot en Kenny van A&C Systems zijn het erover eens: ‘Je past hier goed als je bereid bent om u te smijten’

Lieselot Vincent werkt een drietal jaar als projectmanager bij A&C Systems, distributie- en servicepartner in consumentenelektronica, in Hoegaarden. Kenny Deckers werkt er al acht jaar en is ondertussen DevOps engineer. Beide kozen voor A&C Systems als werkgever dankzij de boeiende sector, uitdagende projecten en (uiteraard) legendarische personeelsfeestjes. We laten Kenny en Lieselot aan het woord over hoe het er backstage bij het bedrijf aan toegaat.

Hoe hebben jullie je weg gevonden naar A&C Systems?

Lieselot: “Ik ben hier direct gestart in de functie van projectmanager. Ik was op zoek naar iets anders en via een recruitmentbureau kwam ik hier terecht. Ik had al ervaring als projectmanager, aangezien ik hiervoor vier jaar bij Ikea werkte: een tijdje bij het customer support center als teamleader en dan een jaar als projectleider van een e-commerce project op het hoofdkantoor in Zaventem.”

Kenny: “Initieel ben ik hier gestart als web developer. Dat heb ik 5 jaar gedaan en nu ben ik overgeschakeld naar DevOps engineer. Om het simpel uit te leggen: ik doe het beheer, het opzetten, het up-to-date houden van de infrastructuur en zorg ervoor dat alle applicaties vlot en op tijd klaar zijn.”

Waarom net hier?

Kenny: “De uitdagende projecten en hands-on manier van werken springen er voor mij meteen uit. Wij kijken altijd naar de vraag van de business: wat is de beste manier om hierop in te spelen, welke technologie kunnen we gebruiken om die vraag in te vullen? We krijgen daarbij ook steeds de kans om te groeien en om nieuwe dingen te proberen. Op verschillende niveaus. Enerzijds heb je trainingen om je soft skills te ontwikkelen - dit laat toe om professioneler samen te werken of bijvoorbeeld beter te communiceren met collega’s. Daarnaast worden er ook certificaten en opleidingen rond technische skills aangeboden. Er is zeker ook ruimte om naar conventies te gaan of een webinar te volgen.”

Lieselot: “Ik vind het vooral een boeiend bedrijf binnen een boeiende actuele sector. Het draait rond telecom, zoals smartphones, accessoires… Allemaal dingen die alleen maar belangrijker en belangrijker worden in ons leven.

Daarbij beschikt A&C Systems over een warehouse en zijn ze distributeur. Dat was voor mij ook een interessant gegeven, aangezien ik daar al redelijk wat ervaring in had. Dat allemaal tezamen vormde een goede match.”

A&C Systems

Hoe zit het met de vibe onderling tussen collega’s?

Lieselot: “Heel goed! De mensen die hier starten hebben allemaal een beetje dezelfde vibe en mindset. Dat maakt dat dit een bedrijf is waar de sfeer allemaal goed zit. We hebben ook om de 6 weken met de hele firma een broodjesmeeting. Ook de collega’s uit Nederland en Frankrijk worden dan hier op kantoor uitgenodigd. Dan bespreken we de cijfers, stand van zaken, bonussen…

Oh ja, als je hier nieuw begint, moet je een presentatie over jezelf geven of een filmpje waarin je uitlegt wie je bent en wat je al gedaan hebt bijvoorbeeld. Dat is wel iets leuk.”

Kenny: “Er is ook een zeer legendarisch personeelsfeest (lacht). Altijd superleuk. Als het goed weer is, durven we na het werk wel eens iets gaan drinken. Soms gaat de bar hier ook open of spelen we een avondje Jackbox spelletjes. Dat is volledig vrijblijvend, maar de opkomst is meestal wel goed (lacht).

Hoe ziet jullie ideale, nieuwe collega er tenslotte uit?

Kenny: “Ik denk dat er niet echt een specifiek type is. Je moet gewoon flexibel zijn en jezelf naar een hoger niveau willen tillen – leren omgaan met verschillende persoonlijkheden. We hebben heel gedreven teams, maar ook teams waar het iets rustiger is. Elk team is leuk om mee te werken.”

Lieselot: “Je past goed in dit bedrijf als je bereid bent om u te smijten. Om soms eens the extra mile te gaan en echt uw verantwoordelijkheid op te nemen. Iemand die van zich kan afbijten. We hebben wel wat haantjes-de-voorste hier, maar we zijn allemaal een beetje zo, dus dat maakt het ook makkelijk om met elkaar om te gaan. Kortom, iemand die niet op zijn mondje gevallen is en bereid is om zich te laten opnemen in deze familie!”

In contact komen met A&C Systems

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan