Overslaan en naar de inhoud gaan
aariXa werknemer

Nina, developer bij aariXa: “Wij zijn een team, ook al werken we als IT-consultants niet dagelijks samen.”

Nina, kan je wat meer vertellen over jouw job bij aariXa?

Nina: Tuurlijk! Ik ben full-stack developer bij aariXa. Dat wil zeggen dat ik voor klanten aan de achterliggende delen van de software en back-end werk, maar ook aan de schermen waarmee de gebruikers uiteindelijk gaan werken. Dat doe ik als consultant, dus ik ben hoofdzakelijk op locatie bij een vaste klant. Maar als het project gedaan is of als ik iets nieuws wil, ga ik naar een andere klant.

Klinkt interessant! Hoe ziet een typische werkweek bij jou er ongeveer uit?

Nina: Als consultant werk ik dus meestal fulltime bij de klant en ben ik deel van hun team. Dan werk ik samen met andere developers, analisten en een projectmanager aan het software-vraagstuk. We maken samen op voorhand een planning op en werken meestal in sprints. Dat zijn periodes van enkele weken. Zo kunnen we gedurende die periode onze focus leggen op specifieke taken en na bijvoorbeeld 3 weken iets concreet opleveren.

aariXa consulting

Je werkt dus hoofdzakelijk bij de klant. Hoe is de relatie tussen de collega’s van aariXa?

Nina: Heel goed! Typisch aan consultant zijn is dat je niet heel veel contact hebt met de andere aariXianen. Maar toch is er bij aariXa dat groepsgevoel waar we veel belang aan hechten. Zo zien we elkaar steeds op fun-evenementen of een opleiding en dat is altijd heel fijn. We zijn een team, ook al werken we niet dagelijks samen. Ook de band met de twee “bazen” is heel goed. Ik voelde me hier meteen thuis.

Fijn om te horen! Wat is jouw leukste herinnering aan zo’n fun-evenement?

Nina: We hebben ooit een activiteit gedaan met VR-brillen. Toen moesten we in een arena een shooter naspelen. Superleuk om samen te doen!

Hoe zou je de bedrijfscultuur omschrijven bij aariXa?

Nina: Heel relaxed, eigenlijk. Ik voel me hier op mijn gemak en iedereen kan hier zichzelf zijn. Het nieuwe kantoor heeft ook een bar en een spelletjescomputer. Je kan hier dus serieus werken, maar als je nood hebt aan een pauze kan je in die ruimte even gaan ontspannen en van omgeving switchen.

aariXa werknemer

Amai, tof! Zijn er ook doorgroeimogelijkheden bij aariXa?

Nina: Zeker en vast! Ik ben hier gestart als medior developer en ben ondertussen doorgegroeid tot senior full-stack developer. Dat wil zeggen dat je meer kennis en ervaring hebt opgedaan. Dan krijg je automatisch meer verantwoordelijkheid, mag je aan grotere projecten werken en soms team lead zijn.

Met welke argumenten zou je iemand overtuigen om hier te komen werken?

Nina: Op heel wat andere plaatsen zeggen ze dat je geen nummer bent… Tot je er bent. Bij aariXa is een persoon allesbehalve een nummer. Hier is er een positieve druk om te groeien en niet dat negatieve competitieve wat op veel plaatsen heerst. Je krijgt hier als junior veel kansen om te groeien en mag werken aan grote projecten voor grote klanten. Als ik mijn carrière opnieuw zou starten, zou ik meteen hier aan de slag gaan. En daarbovenop kan je natuurlijk rekenen op het complete IT-verloningspakket met een bedrijfswagen, tankkaart en/of laadkaart, laptop, gsm abonnement, internetabonnement, maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, ... Als je graag als consultant wil werken, toch die persoonlijke betrokkenheid wil ervaren in de praktijk en de afwisseling van verschillende projecten fijn vindt, dan zit je écht goed bij aariXa.

Mooi! Tot slot, met welke 3 woorden zou je aariXa omschrijven?

Nina: Gepassioneerd, kwaliteit en groei. Want aariXa groeit als bedrijf en hier geldt het principe dat wij mee groeien.

In contact komen met aariXa

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan