Overslaan en naar de inhoud gaan
aariXa werkgevers

Erwin & Erwin van aariXa breken wereldrecords met hun medewerkers

Je zou hen misschien wel de Jansen en Janssen kunnen noemen van aariXa. Al zou dat hun rol als bezielers en oprichters waarschijnlijk heel wat tekortdoen. Erwin Tips en Erwin Vermeulen richtten zo’n goede 17 jaar geleden IT-consultancybedrijf aariXa op - in het Limburgse Herk-de-Stad. “Gewoon een ICT-bedrijf, dus?”, horen we je denken. Maar die gedachte mag je snel aan de kant schuiven: “Wij verkopen geen IT. Wij verkopen efficiëntie, waarbij IT een middel is. Geen doel.”

De aariXianen

Je zou bijna denken dat het om een inheems volk gaat dat zich schuilhoudt ergens in het Amazonewoud, maar niets is minder waar. Dit enthousiaste team van aariXianen komt maar wat graag naar buiten met hun kennis en expertise. Terecht ook. Wat je in huis hebt, mag gezien worden. Een bedrijf is ook maar zo sterk als haar medewerkers. Aandacht voor persoonlijk welzijn is bij aariXa dan ook niet ver zoek: “Hier geen sprake van schone schijn, maar open communicatie en rechtstreeks aanspreekbare ‘bazen’ die als ze de vraag stellen ‘Hoe is het met je?’, dat ook écht willen weten. We kijken samen hoe we hen kunnen doen groeien en hun eventuele drempels kunnen wegwerken. Erwin en ik zijn zelf heel down to earth, geen ge-meneer of echt ge-baas bij ons”, klinkt het vanuit het aariXa HQ. 

Vrijheid en maatwerk

“Maatwerk is onze troef. Daar bedoelen we deze keer niet het maatwerk mee dat we afleveren aan klanten, maar het maatwerk voor elke aariXiaan”, vertelt Erwin. “Iedereen wordt hier echt gezien als een uniek persoon. Daarom hanteren we ook die vlakke structuur, de vele contactmomenten en een HR-beleid dat de medewerker vooropstelt.” Dat er geluisterd wordt naar hun medewerkers blijkt onder andere uit hun nieuwe kantoorgebouw. Hoewel thuiswerk eerder de regel dan de uitzondering was, gaven de aariXianen aan dat een fysieke ruimte om eens samen te kunnen komen, welgekomen zou zijn. Zo gezegd, zo gedaan. In Herk-de-Stad komen de medewerkers graag een keertje samen in de ontspanningsruimte met PlayStation of op de maandelijkse pizza day. 

aariXa medewerkers

Ontzorging

Werken is één kant van het verhaal. Ontspanning daarentegen is een zéér belangrijke tegenhanger daarvan. Ook dat lijken ze bij aariXa heel goed te begrijpen. Met 6(!) fun-events per jaar, een VIP-pas op Rock Herk, pingpongtafel, lunapark spelconsole en badmintonnet moet je hier al heel hard je best doen om géén plezier te hebben, denken wij dan. Ook Erwin & Erwin lijken het daar mee eens te zijn: “De vraag is waar we niet voor zorgen. Een knap wagenpark, goede verloning en 4 aariXa-academies zijn een evidentie voor ons. Maar op vlak van financiële extraatjes zijn we best een buitenbeentje, ja.”

Guinness World Records

“Wij realiseren wereldrecords door te geloven in mensen. Elke dag opnieuw groeit elke aariXiaan en elke aariXiaan die groeit is een wereldrecord. Zo hebben wij het Guinness World Records gehaald met de allergrootste QR-code. Momenteel zijn we aan het broeden op een nieuwe stunt, maar dat blijft nog even geheim”, blinken de heren. Al hoef je geen wereldrecord op je naam te hebben staan om hier aan de slag te kunnen. Een hoekje af in combinatie met een IT-verslaving is waarnaar ze hier op zoek zijn. “Een diploma hebben is bij ons nooit een criterium geweest. Het willen en kunnen. Dat is de basis.”

In contact komen met aariXa

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan