Overslaan en naar de inhoud gaan
YP Eurofix

Samen werken, samen pinten pakken en zelfs samen vissen: Jordy en zijn collega’s bij YP Eurofix doen het allemaal!

Bijna dertien jaar geleden maakte Jordy Vanhaen de overstap van dakwerken naar interieurbouw. Bij YP Eurofix in As kwam hij destijds terecht in een klein team van vier personen, ondertussen werkt hij als atelierverantwoordelijke met 30 collega’s. Maar één ding is in al die jaren niet veranderd: de gemoedelijke sfeer en het vele lachen. “We lachen hier heel wat af, en dat moet ook kunnen. Dat vinden onze bazen Gertie en Patrick echt belangrijk. Het is niet alleen maar tsjak, tsjak, tsjak - er moet ook gelachen worden.

Jordy, leg eens uit, hoe ben je bij YP Eurofix terechtgekomen? 

“Het is ondertussen al een aantal jaar geleden dat ik hier ben begonnen voor het interieurwerk. Voordien was ik actief als dakwerker, maar hier kon ik door het interieurwerk veel verfijnder dingen doen. Dat sprak me heel erg aan. Ik ben begonnen als monteur-plaatser. Ik maakte de kasten, plaatste ze, werkte alles af. Omdat we toen nog een klein team waren, deed iedereen eigenlijk alles.

Daarnaast was er ook de manier waarop Patrick destijds bij me overkwam. Dat was heel meegaand. Hij gaf me, en dat doet hij nog steeds, meer het gevoel dat ik voor een kameraad zou gaan werken. Dat is eigenlijk ook één van de hoofdredenen waarom ik hier werk. Het precisiewerk dat bij interieur hoort, de mooie projecten die we hier kunnen doen… En de werkgevers, de manier waarop ze met de mensen omgaan.”

Je bent begonnen als monteur, tegenwoordig ben je atelierverantwoordelijke. We mogen dus wel stellen dat jij een voorbeeld bent van de doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf?

“Dat klopt. Ik ben dus begonnen als monteur-plaatser, nadien ben ik monteur in de werkplaats geworden en niet zo lang geleden ben ik gepromoveerd naar verantwoordelijke van het atelier. Dat doorgroeien is er gekomen door ervaring, tevreden klanten en de kans die de werkgevers me hebben geboden.”

YP Eurofix

Hoe is de sfeer tussen de collega’s?

“Dat is wel lachen (lacht luidop)! We kunnen echt wel heel goed met elkaar overweg. Er wordt veel gelachen, veel plezier gemaakt, dat zit hier wel goed allemaal. Dat is zo tijdens de werkuren, maar zeker ook daarbuiten. In ons atelier is de sfeer goed, maar ook tussen de verschillende afdelingen komt iedereen goed overeen. Buiten het werk heeft ook iedereen contact met iedereen, dus dat toont wel dat het goed zit. Samen een pint gaan drinken, samen gaan eten, samen gaan vissen zelfs, dat gebeurt hier allemaal. Naast het plezier helpen we elkaar natuurlijk ook. Als we bijvoorbeeld een heel grote werf hebben, dan zullen de mensen in het atelier ook meegaan om de plaatsers te helpen bij het lossen. Zo wordt het werk van de plaatsers ook wat verlicht.”

Onder de collega’s gaat het prima en ook over de bazen ben je heel positief. Hoe zou je de cultuur hier omschrijven?

“Het is hier een heel familiaal bedrijf, de manier dat de zaakvoerders met ons omgaan… Het draait niet enkel om het werk, er wordt ook gekeken naar de privé. Daar kan over gepraat worden, daar wordt rekening mee gehouden. Dat is echt wel top. Het zijn twee bazen waar je gewoon een pint mee kan drinken, waarbij je met alles terecht kan. Ze staan echt tussen het werkvolk, als ik dat zo mag noemen. Dat willen ze ook, ze willen absoluut niet boven de collega’s staan. Daarom: een familiaal bedrijf. 

Het is echt een toffe sfeer. Iedereen praat met iedereen, we gaan allemaal gemoedelijk met elkaar om. We kunnen al wel eens een grapje met elkaar uithalen. We lachen hier heel wat af en dat moet ook kunnen. Dat vinden onze bazen Gertie en Patrick ook echt belangrijk. Het is niet alleen maar tsjak, tsjak, tsjak, er moet ook gelachen worden.”

Over een goede sfeer wordt hier dus wel gewaakt?


”Helemaal! Als er een gelegenheid is, de start van het bouwverlof of Kerstmis of wat dan ook, dan wordt hier altijd een feestje georganiseerd. Het leuke is, onze partners worden daar ook bij betrokken. Als we bijvoorbeeld het bouwverlof gaan inzetten, doen we overdag eerst iets samen met alle personeelsleden en ’s avonds komen de partners voor een uitgebreide barbecue. Een pintje drinken, gezellig samenzijn, ja, dat is toch top?”

Als slotvraag: als je het bedrijf in drie woorden moet omschrijven, welke drie woorden zijn dat dan?

“Familiaal, dat verwijst naar de sfeer. Perfectie, dat verwijst naar het werk dat we hier doen. En topervaring, dat slaat op hoe ik mijn job hier ervaar.”

Wil jij net als Jordy die topervaring bij YP Eurofix meemaken? Laat hier je gegevens achter!

In contact komen met YP Eurofix

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan