Overslaan en naar de inhoud gaan
Wopa

Eddy is de "nonk" van de Wopa-familie

Eddy Vastmans werkt nog maar 3 jaar bij Wopa, maar is toch al een vaste waarde binnen het bedrijf. Hij is verantwoordelijk voor alles wat het magazijn binnen- en buitengaat en zorgt ook dat alle projecten omtrent zonnepanelen ready to go zijn. Of beter gezegd: Eddy-to-go.

Hoe is de relatie tussen collega’s, Eddy?

“Wij werken hier met een vier- tot vijftal teams, buiten de onderaannemers gerekend. Dat verloopt zeer vlot moet ik zeggen! Op vrijdagavond wordt hier al eens spontaan een pintje opengetrokken of de BBQ wel eens aangezet. Er hangt hier echt een gezellige familiaire sfeer en iedereen kent mekaar al goed. Ze noemen mij hier vaak nonke Eddy, omdat ik veruit de oudste ben van de hele bende (lacht).

Dat familiaire kan ik zeker appreciëren want dat is niet zo vanzelfsprekend. Ik heb hiervoor namelijk 26 jaar voor een heel groot Amerikaans bedrijf gewerkt. Sinds 3 jaar werk ik nu bij Wopa, een kleine zelfstandige die toch wel redelijk groot aan het worden is, maar dat kun je totaal niet vergelijken. In een groot bedrijf ben je een nummer en hier zien ze je als mens. Er wordt gevraagd hoe mijn dag is verlopen of hoe het weekend is geweest – dat menselijke aspect is fijn! Ik vind het toch wel belangrijk dat je als werkgever ook weet wat er reilt en zeilt in uwe toko.

wopa

Vind je het een uitdagende job?

“Er moet vaak snel geschakeld worden in deze branche. Soms doet er zich een probleem voor of heeft de klant iets niet voorzien, dan moet je schakelen om het probleem tijdig op te lossen. Wij zijn hier meestal altijd met 2 à 3 personen aanwezig en dat snel reageren gaat ons ondertussen goed af. Ik heb zelfs juist nog geschakeld! Ze belden mij met een probleem en ben er meteen naartoe gegaan en heb het opgelost. Zo zijn de mensen snel geholpen en kunnen ze verder. Als er bijvoorbeeld een probleem is met een warmtepompboiler en de klant zit zonder warm water, dan proberen we dat altijd de dag zelf opgelost te krijgen!”

 

Kan Wopa zich onderscheiden tussen haar concullega’s?

Als je kijkt naar het aantal jaren dat Wopa bezig is en daarna naar de hoeveelheid firma’s die er in de beginjaren al mee begonnen zijn - de echte cowboys die meteen op de branche gesprongen zijn – dan houdt Wopa zich goed staande. We hebben 2 jaar geleden nog 1 megawatt geplaatst bij Vanderzande. Onlangs hebben we nog een project van 400 panelen uitgevoerd. Er staan nog enkele hele grote projecten op de planning, dus ik denk dat we ons goed kunnen onderscheiden van de concurrentie rondom ons!”

wopa

Wopa is opzoek naar plaatsers voor airco’s. Hoe ziet een dag in de schoenen van zo’n technieker eruit?

“’s Morgens krijgt hij te horen wat zijn klus van die dag zal zijn. De vrachtwagen of bus is al geladen en vervolgens krijgt hij het adres en informatie met de nodige foto’s van onze verkoper. Dan zorgt hij ervoor dat hij asap bij de klant is in de hoop dat hij de opdracht diezelfde dag nog klaarkrijgt. 

Iedere dag worden er projecten klaargezet, soms 2-3 dagen op voorhand, maar iedere dag wordt er nog even gebriefd wat er te doen staat. Als ze klaar zijn komen ze terug. Meestal polsen ze nog even of we iets nodig hebben van de hoofdverdeler waar ze in de buurt zijn. Een volwassen houding is hier wel gewenst. We moeten van iedereen verantwoordelijkheid verwachten, want de techniekers zijn het grootste naamkaartje van Wopa. Zij hebben het laatste contact met de klant, dus zij moeten laten zien hoe goed Wopa is!”

In contact komen met Wopa

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan