Overslaan en naar de inhoud gaan
Weygers

Kevin kreeg alle kansen om te groeien in zijn nieuwe job bij Weygers

Kevin is jaren geleden begonnen als stagiair bij Weygers en heeft zich kunnen opwerken tot technisch tekenaar.

Wanneer ben je bij Weygers beginnen te werken?

Kevin: Mijn carrière is hier een aantal jaar geleden begonnen als stagiair. De sfeer zat meteen goed! Na mijn stage hadden ze gezegd dat ik zeker mocht komen solliciteren als ik afgestudeerd was. Zo gezegd, zo gedaan. Ik ben dan begonnen als CNC operator en dat deed ik heel graag. Jammer genoeg heb ik een auto-ongeluk gehad waardoor ik zes maanden lang heb moeten revalideren. Fysiek zwaar werk was op dat moment niet meer mogelijk. Ik ben dan na twee maanden al naar de zaakvoerders gestapt met de vraag of ik intern en voorlopig een zittende job zou mogen uitvoeren, zo graag wilde ik terug gaan werken. Die mogelijkheid was er. Sindsdien ben ik technisch tekenaar bij Weygers. Je mag er dus zeker vanuit gaan dat binnen dit familiebedrijf zeker doorgroeimogelijkheden zijn.

Weygers

Heb je een extra opleiding gevolgd om de job als technisch tekenaar te kunnen uitvoeren?

Kevin: Neen, ik heb niet echt een opleiding gevolgd. Het was een deel zelfstudie en ik werd goed ondersteund door mijn collega Jeroen. Voor mijn ongeluk schreef hij de CNC- en zaagprogramma’s nog met de hand uit. Nadien kwam er een nieuw tekenpakket. Vanaf dan werd alles gedigitaliseerd naar de CNC- programma’s en zaagplanningen. Dat heeft Jeroen me aangeleerd en als ik vragen had, dan kon ik steeds bij hem terecht. Of het evident was? Zeker niet. Maar het ging gelukkig wel vlot! 

Wat doet Weygers precies en wat is jouw rol?

Kevin: Ik ben eigenlijk de link tussen het plan van de architect en het uitvoerende gedeelte. Weygers is vanaf de ontwerpfase betrokken bij een project. We ontwerpen mee, zorgen dat het project uitvoerbaar is en gaan het ook zelf uitvoeren. Intern hebben we een binnenhuisarchitecte en onze eigen schrijnwerkers en plaatsers. We werken met vaste onderaannemers voor bepaalde uitvoeringen. Meubilair, wanden en plafonds hebben we in eigen beheer. De oplevering en de coördinatie van het project gebeurt door ons. We volgen alles goed op om zo het beste resultaat te kunnen leveren. Kwaliteitsvolle opleveringen primeren altijd. Hierdoor onderscheidt Weygers zich van de anderen. We werken met de beste materialen en bieden een uitstekende service aan de klant. Kwaliteit staat bij Weygers wel degelijk bovenaan het lijstje.

Weygers

Hoe zou je de sfeer binnen dit bedrijf beschrijven?

Kevin: Weygers is echt een familiebedrijf en dat voel je meteen. Je bent deel van de familie. De sfeer zit hier goed, iedereen apprecieert mekaar en er wordt veel gelachen tijdens de pauzes. Voor Corona kwamen we iedere vrijdagavond samen en dronken we een pintje in onze eigen bar. Ook de band met de zaakvoerders is prima. Ze zijn altijd aanspreekbaar, waar je ook mee zit. Heb je een dag verlof nodig? Dan wordt er gekeken of dat mogelijk is. Een goede work-life balance is zeker belangrijk bij Weygers. Ze willen dat je je zowel op als naast de werkvloer goed voelt. 

Welke eigenschappen zou een nieuwe collega moeten hebben?

Kevin: Voor ons is het belangrijk dat een nieuwe collega al ervaring heeft. Dat is nodig omdat we snel moeten kunnen schakelen en dus ook snel beslissingen moeten kunnen nemen. Verder zijn we op zoek naar een gemotiveerd iemand die initiatief durft te nemen, maar ook niet twijfelt om vragen te stellen. Je wordt  hier voorgesteld aan het team en wordt dan meteen mee op sleeptouw genomen. Het zou ook fijn zijn als de nieuwe collega ambitieus is en wilt meedenken met het bedrijf. Hier zijn tenslotte ook doorgroeimogelijkheden, dus je kan hier een langdurige carrière uitbouwen.

In contact komen met Weygers

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan