Overslaan en naar de inhoud gaan
VM Boringen

Guy, boormeester bij VM Boringen: ‘Iedereen geeft zijn eigen touch aan het boorproces’

Kans is groot dat je op de werven van VM Boringen Guy Wens tegenkomt. Al twee jaar is ie er boormeester en biedt hij structuur en begeleiding aan de nieuwe jongens. Hij was er zelf de eerste gast en heeft van in het begin het hele proces van VM Boringen meegemaakt: “Ik heb hier zelf leren boren en nu leid ik nieuwe mensen mee op. Ze leren het ook al doende natuurlijk, maar door met mij mee te gaan, steken ze ook heel wat op”, aldus Guy. 

Waarom heb je gekozen voor VM Boringen?

“Ik ben hier van 0 begonnen. Ik heb de dingen geleerd en ook mogen leren. In principe kan iedereen hier starten. Als je al ervaring hebt in boringen, dan is dat natuurlijk mooi meegenomen. Zo niet, leren we je wel op. Het belangrijkste is dat je werk ziet en wil werken. Dieter is nu bijvoorbeeld mijn assistent. Die staat 3 maanden bij mij, maar kan eigenlijk al goed boren en alles wat ‘em moet kunnen. Daarbij kende ik Joris en Pieter, de zaakvoerders, ook al heel lang - niet enkel van hier. Het is een vriendschap die ook overgegaan is in een werk opportuniteit.”

Wat vind je het fijnste aan dit werk, Guy?

“Je staat elke dag ergens anders, er is enorm veel afwisseling. We werken op grote werven, maar ook kleinere, particuliere werven. Zowel in België als Nederland. Soms komt daar ook eens een overnachting bij kijken. Het is altijd leuk als je eens op hotel kan, hè! Alles wordt voorzien. We komen niks tekort, zeker niet.”

VM Boringen

Doen jullie ook wel eens teambuildings samen?

“Ja, laatst hebben we er nog eentje gedaan met heel VM Boringen. Eerst hadden we nog een kleine EHBO-cursus vooraf. Daarna een teambuilding, dat was echt wel heel plezant. Dat was ergens in Retie, waarbij we allemaal opdrachten moesten uitvoeren. Redelijk intensief spelleke. Daarna dronken we gezellig iets, aangevuld door een BBQ. 

Ze geven zeker af en toe eens een blijk van waardering. Vorige week vrijdag bijvoorbeeld kwamen we op het werk aan en waren de bazen spek met eieren aan het bakken. ’s Morgens om 6u. Dat is leuk en wordt zeker geapprecieerd door ons. Dat wil ook zeggen dat ze tevreden zijn van het werk. We hebben elkaar nodig. Een baas is niks zonder gasten en wij zijn niks zonder baas.”

Heb je tenslotte ook het gevoel dat er uitdaging in de job zit?

“Die zijn er wel regelmatig, ja. Dat was vrijdag nog het geval. We moesten boren in grondlagen, waar kiezel en grove steen in zat. Uiteindelijk hebben we dat tot een goed einde gebracht, het duurde gewoon veel langer. Als ze me komen zeggen dat iets niet lukt, dan proberen wij het toch altijd, want ‘gaat niet bestaat niet’. Je moet niet denken in problemen, maar in oplossingen!”

In contact komen met VM Boringen

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan