Overslaan en naar de inhoud gaan
Verwater werknemer

Lindsy, werkvoorbereider bij Verwater: ‘Er is geen Verwater-type, iedereen is welkom’

Een personeelsvereniging die uitjes naar Durbuy organiseert, bloemen voor alle vrouwelijke werknemers op Internationale Vrouwendag of een casual zomerdrink. Allemaal zaken die je misschien niet meteen zou verwachten van een aannemer in mechanische systemen, maar bij Verwater hechten ze belang aan de kleine grote dingen. En dat zorgt natuurlijk voor een aangename werksfeer: “Je komt hier terecht in een groot team met vriendelijke mensen die steeds bereid zijn om te luisteren wanneer je daar nood aan hebt. Ik merkte meteen tijdens mijn eerste gesprek hier dat dat allemaal goed zat”. Aan het woord is Lindsy Pandelaers, sinds 2,5 jaar werkvoorbereider bij de civiele tak van Verwater. 

Geef eens een woordje uitleg over wat Verwater doet, Lindsy. 

“Verwater is een groot familiebedrijf dat in 1922 startte in Rotterdam. Ondertussen zijn ze actief in 6 landen, waaronder dus België. Verwater is voornamelijk gespecialiseerd in tankbouw en tankonderhoud. Daarnaast hebben ze nog heel wat andere takken, zoals civiele werken bijvoorbeeld. Die civiele kant is hoofdzakelijk gericht op bouw- en grondwerken. We werken meestal met vaste onderhoudscontracten, maar er is ook een ploeg die losse projecten doet. Ik werk in een vaste ploeg voor Total. Anderen werken bijvoorbeeld voor Esso. Die bevinden zich hier trouwens allemaal op de Scheldelaan.”

Waar ben jij precies verantwoordelijk voor?

“Ik ben de duizendpoot die elk project van a tot z opvolgt. Ik doe calculaties mee, ga mee naar de klant, geef eventueel adviezen, neem contact op met onze leveranciers, bestel materialen en werk natuurlijk mee aan de uitvoering van de werken zelf. Hierbij focus ik me vooral op het correcte verloop van de vooropgestelde planning en dat het voorziene budget aangehouden wordt.”

Heb je daar best een specifieke studie voor gevolgd, denk je?

“Het liefst zouden ze wel een bachelorsdiploma zien, maar Verwater is wel heel open minded - in die zin dat je veel kansen krijgt. Ik kom van de voedingsindustrie en heb wel een diploma, maar niet in de bouw. Als je de drive hebt, dan kan je hier zeker terecht. Ze vragen in eerste instantie een paar jaar ervaring of kennis van de bouw, maar ze zijn zeker bereid om je die dingen ook aan te leren.”

Verwater foto inline

Er valt veel te leren zeg je. Kunnen we dan ook spreken over doorgroeimogelijkheden?

“Wanneer er een vacature openstaat, is dat meestal voor een specifieke afdeling. Moest je uiteindelijk zeggen ‘hm dit ligt me toch niet’, dan kan je wel aangeven dat je de andere richting wil uitgaan. Dat is perfect mogelijk bij Verwater. Ook qua functie. Stel, je begint als werkvoorbereider, maar wil liever overstappen op HSE - dan kan dat. Doorgroeimogelijkheden zijn er zowel verticaal als horizontaal. Daar wordt ook altijd naar gepolst tijdens onze jaarlijkse evaluatiemogelijkheid. ‘Wil je doorgroeien? Waar zie je jezelf over 5 jaar?’. Er wordt aandacht aan geschonken, dat vind ik zelf ook belangrijk.”

Welk aspect trekt jou het meest aan in je job?

“Ik vind het heel leuk dat ik met enorm veel mensen in contact sta, zowel met de klant als onderaannemers, als eigen collega’s. Daarnaast is ook het team-gebeuren top. Je hebt hier echt het gevoel dat je op iemand kan rekenen. We zijn heel divers team. Niet enkel in geslacht, maar ook culturen en leeftijden. We gaan van 23-jarigen tot mensen die bijna op pensioen gaan. Er is geen Verwater-type, iedereen is hier welkom. 

Het werk op de werf is daarnaast een ander pluspunt. Civiele werken is zó gevarieerd. Er komt elke dag wel een nieuwe uitdaging op je pad. We verzorgen bijvoorbeeld grote parkings, waarbij je met een heel aantal zaken rekening moet houden. Welke vracht komt hierover? Welk materiaal gebruiken we daarvoor? Waar liggen de in- en uitritten? Of bijvoorbeeld een oud gebouw dat gerenoveerd moet worden binnen een bepaald budget. Of een groot lek dat opgespoord moet worden. Of speciale ontdekkingen tijdens opgravingen… Ik kan nog wel even doorgaan (lacht). Dat maakt het uitdagend, maar ook leuk en gevarieerd.”

In contact komen met Verwater

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan