Overslaan en naar de inhoud gaan
Vervoer Daemen

Roy doorkruist heel Frankrijk dankzij Vervoer Daemen

Roy Schoofs werkt sinds een half jaartje als vrachtwagenchauffeur bij Vervoer Daemen. Meestal verkent hij Franse oorden, maar soms spot je zijn truck ook wel eens in Duitsland. Roy is dus vaak on the road, maar dat is nu eenmaal zijn passie, vertelt hij. 

Wat houdt jouw job precies in?

“Ik ben internationaal vrachtwagenchauffeur met walking floor. Dat is een speciale vrachtwagen waarbij de lading door middel van een schot eruit wordt geduwd. Ik rijd meestal naar Frankrijk en af en toe ook eens naar Duitsland. Maar dat gebeurt niet zoveel. Normaal gezien ben ik dan de hele week van huis. Soms gebeurt het wel eens dat ik een dag thuiskom door de week, maar normaal ben ik van maandag tot vrijdag weg. De plaatsen zijn heel afwisselend. De ene dag rijd ik naar ginder en de andere dag naar daar. Ik verblijf dan ook in mijn camion heel de week. Ik vind dat geweldig hé, die vrijheid! Een hele dag op den bureau zitten zou helemaal niets voor mij zijn…” 

 

Hoe ben je bij vervoer Daemen terechtgekomen, Roy?

“Via een kameraad van mij – ik heb toen direct gebeld naar hier en het sprak me meteen aan! Hiervoor reed ik ook al naar Frankrijk, maar dat bedrijf is ermee gestopt. Toen zocht ik dus iets anders en ben ik hier terechtgekomen. Dat is mij heel goed bevallen! Het is ook een stuk mijn passie. Ik zeg namelijk al van kleins af aan dat ik vrachtwagenchauffeur wou worden. Vanaf mijn 8ste reed ik al met een kameraad mee met de camion en mijne pa heeft dat vroeger ook nog gedaan. Ik ben er dus mee opgegroeid en zo ben ik er wat ingerold. Met de tractor heb ik ook ooit gereden, maar ik ontdekte dat mijn passie toch bij vrachtwagens lag!”

Heb je veel contact met jouw collega’s?

“Ondanks dat we veel op pad zijn, zien we mekaar toch best vaak. Meestal tussendoor even en op vrijdagavond altijd standaard. Dan komen we allemaal terug naar hier en worden er wel eens pintjes gedronken. We bellen ook vaak met elkaar, dat is nodig! Als de eerste aankomt op het veld in Frankrijk, dan belt hij de rest om te laten weten hoe de situatie daar is. Zo blijven we altijd op de hoogte van alles. Daarnaast zijn er ook teambuildings en barbecues - die heb ik zelf nog niet meegemaakt doordat corona daar een stokje voor stak. Maar als ik de verhalen hoor van de anderen, dan zijn die altijd wel heel goed hier!” (lacht

In contact komen met Vervoer Daemen

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan