Overslaan en naar de inhoud gaan
V&B Dakwerken

Patrick werkt niet met collega’s, maar met vrienden bij V&B Dakwerken

Patrick Thaets is niet enkel de schoonpa van de zaakvoerder, maar ook projectleider en technisch adviseur bij V&B Dakwerken. Hij ondersteunt zijn mensen en volgt projecten op, zodoende dat alles vlotjes verloopt. Na 42 jaar in de dakwerken-wereld, vindt hij nog steeds elke dag even spannend: “Je moet continu met uw jongens bezig zijn en alles opvolgen, maar dat vind ik het plezantste!”

Kan je hier hogerop geraken, Patrick?

“Eigenlijk moet je niks kunnen, je begint hier van nul. Je moet wel een beetje werkhanden aan uw lijf hebben. Ne coiffeur zie ik niet direct op een dak staan bijvoorbeeld, dat is eerder fijne handenarbeid. Een rol roofing weegt al snel 40-45 kilo. Als je dat moet oppakken… Dat zijn er zo’n stuk of 30-40 per dag dat je in uw handen krijgt. Maar ja, de dag van vandaag heb je ook kranen enzovoort, die verlichten het werk natuurlijk wel. Als wij zien dat er inzet komt vanuit de mensen, dat is het belangrijkste. Zodoende kan je doorgroeien naar ploegleider. Onze interne en externe opleidingen dragen daar ook toe bij, maar als de inzet er is – dat is al veel.”

Doen jullie ook iets anders dan werken?

“BBQ, mountainbiken, kajakken, met gocarts crossen, ne keer naar de Ardennen in de bossen, zowat gaan klimmen en doen… Ja, wat doen wij allemaal? Veel te veel om op te noemen eigenlijk! Dat moet ook niet persé als teambuilding zijn, ook gewoon als vrienden. We vinden altijd wel een reden. Onder het verlof zijn we gaan karten in Bilzen. We hebben daar gegeten, gedronken en plezier gemaakt. Echt als een vriendengroep. Iedereen kan ook praten tegen ons zoals ze tegen hun moeder of vader praten. Dat hebben we het liefst.”

V&B Dakwerken

Hoe is de relatie tussen werknemers onderling?

“Ja, ik zeg nooit werknemers. Altijd mijn collega’s. Ook al heb ik meer te zeggen dan hun, we zijn een vriendenkring. Dat komt door de goede samenwerking natuurlijk. Je moet de mensen behandelen zoals je zelf behandeld wil worden - doe gewoon zoals je bent. Als je dan ‘s avonds met de collega’s hier ene staat te drinken, ne Cola of een frisco… Je weet wat ik bedoel hè, dat is heel fijn! Als ik jouw baas ben en ik zeg ‘s morgens ‘hey’ en dat is al wat ik zeg op de hele dag, dan ga je niet graag komen werken hè. Als we maar wat kunnen lachen en lollen hier… Maar er moet ook gewerkt worden!”

En tussen de werkgever en de collega’s?

“De gasten komen hier binnen ’s avonds en hup, ze pakken iets te drinken en babbelen over hoe hun dag is verlopen… Het is hier zeker niet van ja baas, nee baas. Natuurlijk moet er wel iemand controle houden over alles, dat doet Gerry. Maar het is echt tweerichtingsverkeer. Ik had bijvoorbeeld ‘s middags McDonalds getrakteerd en de dag erna zeiden ze: ‘Ehjo het is goed hè, wij gaan nu trakteren!’

V&B Dakwerken

In contact komen met V&B Dakwerken

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan