Overslaan en naar de inhoud gaan
Vanhees Metalen

Vrachtwagenchauffeur, een echte mannenjob? Sandra bewees het tegendeel bij Vanhees Metalen

Sandra is begonnen als enige vrouwelijke vrachtwagenchauffeur bij Vanhees Metalen en is er nu planner en weegbrugbediende. Sinds drie jaar is ze ook verantwoordelijk voor de planning van de chauffeurs bij Vanhees Metalen. 

Wat doet Vanhees Metalen precies?

Sandra: Wij verwerken ijzer. In totaal hebben we drie vestigingen: Lommel, Herentals en Mol. Op de site hier in Lommel verwerken we oud ijzer. We doen ook de aan- en afvoer naar de havens en hoogovens. Onze klanten zijn voornamelijk grondwerkers maar op zaterdag kunnen particuliere klanten ook bij ons terecht om hun oud ijzer binnen te brengen.

Vanhees Metalen

Wanneer is je loopbaan bij Vanhees Metalen gestart?

Sandra: Bijna tien jaar geleden is mijn carrière hier gestart. Ik was op zoek naar een andere job als vrachtwagenchauffeur omdat ik niet meer zo tevreden was op mijn vorige werkplek. Ik ben hier komen solliciteren en initieel dacht ik niet dat ik de job zou krijgen. Hier rijd je niet alleen met een vrachtwagen maar ook met een kraan, opleggers, heftrucks, noem maar op. Ik had dat allemaal nog nooit gedaan. Toen ik hoorde dat ik de kans ging krijgen om hier te beginnen, geloofde ik mijn oren niet! Ze hebben mij hier heel goed ontvangen en mij gaandeweg geleerd om een vrachtwagen te besturen met een kraan op. Nadien heb ik hier ook de kans gekregen om te rijden met opleggers. Intussen ben ik sinds 2018 doorgegroeid tot planner.

Heb je zelf aangegeven bij de zaakvoerders dat je wou doorgroeien?

Sandra: Ja, ik heb dat durven aankaarten. Ik voelde dat er ruimte was om dat gesprek aan te gaan. Zoals je ziet, zitten we hier in een open ruimte en zie je iedereen. Dat beschrijft de sfeer hier goed: heel open en toegankelijk. Je bent hier niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk zichtbaar voor mekaar. De mogelijkheden die zich voordeden om door te groeien naar een andere functie heb ik steeds gegrepen. Dat geldt trouwens voor iedereen: wie ambitie toont kan zich hier ontplooien en doorgroeien. 

Vanhees Metalen

In de tijd dat je hier begon, was je de enige vrouw. Hoe was dat voor jou?

Sandra: Ik vond dat persoonlijk heel tof. Ik werd meteen goed onthaald en voelde me geapprecieerd binnen de groep. Ze hebben me hier allemaal veel bijgeleerd. Iedereen is hier collegiaal en gelijk. Het feit dat ik hier op de site zelf alles heb mogen bijleren, vond ik heel uitdagend. Bovendien werken we hier met nieuwe en goede materialen waardoor je je werk beter kan uitvoeren.

Hoe zou je de werksfeer bij Vanhees Metalen beschrijven?

Sandra: Ik vind de werksfeer hier top. Je wordt gewaardeerd, je krijgt schouderklopjes en het wordt ook gezegd als je goed werk hebt geleverd. We werken met de nieuwste materialen dus daar wordt zeker in geïnvesteerd. Ook de verdienste is hier goed, dat mag ook gezegd worden. Iedereen wordt hier goed onthaald en opgeleid. Dat vinden we heel belangrijk. Als je hier pas begint, mag je samenwerken met een ervaren werkkracht, daar leer je het meeste van. We zijn een hecht team. ‘s Middags eten we samen in onze kantine waar we elke dag verse soep krijgen. Daar staat ook een kickertafel en een dartbord. Echt gezellig! Werken bij Vanhees Metalen is voor mij echt een plezier.

In contact komen met Vanhees Metalen

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan