Overslaan en naar de inhoud gaan
Vangrieken Schrijnwerkerij

Gert is fier om al 15 jaar deel uit te maken van Vangrieken Schrijnwerkerij in Heusden

Gert, je bent hier al 15 jaar in dienst. Wat maakt dat je graag bij Schrijnwerkerij Vangrieken werkt?

Gert: Bij Vangrieken krijg je echt de kans om het vak te leren. Ik heb bijvoorbeeld mijn opleiding gekregen van de oprichters van Schrijnwerkerij Vangrieken. Dat waren echte vakmannen die de stiel door en door kenden. Daar heb ik veel van geleerd en ik zou fier zijn als ik mijn opgedane kennis binnenkort mag doorgeven aan een nieuwe collega. We werken hier met kwalitatief materiaal en zijn bezig met unieke en speciale opdrachten. Ik sta in voor het maken van alle constructies in massief hout. Iedere dag is anders voor mij. Ik weet wanneer mijn werkdag begint en wanneer deze eindigt, maar inhoudelijk is mijn job heel divers. De ene dag ga ik naar klanten om opmetingen te doen, de andere dag ben ik bezig met het maken van trappen en deuren of ga ik ze plaatsen op de werven. Ik doe mijn werk super graag en ik merk ook dat mijn werk geapprecieerd wordt.

Op welke manier merk je dat je werk hier geapprecieerd wordt?

Gert: De zaakvoerders zijn integere personen maar zeggen het wel als je goed bezig bent. Je krijgt hier een mix van verantwoordelijkheid en vrijheid. Dat is een groot teken van vertrouwen en appreciatie in mijn ogen. Je mag meedenken aan verbeterprocessen en ideeën op tafel gooien. Daar staan ze hier zeker en vast voor open en dat wordt zelfs gestimuleerd. Ieder jaar gaan we lekker eten of eens bowlen om het jaar af te sluiten. Op de dag van de patroonheilige van het schrijnwerk worden we trouwens ook in de watten gelegd. Dat is een traditie binnen het bedrijf. Deze activiteiten na de werkuren zorgen ervoor dat de werksfeer nog verbetert.

Vangrieken Schrijnwerkerij

Hoe zou je die werksfeer hier beschrijven?

Gert: Ons team van de massiefafdeling bestaat uit vier productiemedewerkers en we kunnen heel goed samenwerken. Het feit dat iedereen zijn eigen expertise heeft, maakt ons een sterk team. We kunnen steeds op elkaar terugvallen en helpen elkaar waar nodig. Dat maakt het werken zeer aangenaam. We zien erop toe dat we ordelijk werken en zorg dragen voor onze machines. Op vrijdag poetsen we samen het atelier. Iedereen draagt dan zijn steentje bij en heeft zijn eigen rol erin. Ik ben heel tevreden met mijn collega’s. Hier heerst een hele vriendschappelijke en respectvolle sfeer. 

Op welke manier haal je voldoening uit je job?

Gert: Bij Schrijnwerkerij Vangrieken staan we voor goede kwaliteit en werken we aan bijzondere projecten. Ik ben fier op alle projecten die ik tot een goed einde heb kunnen brengen, maar er zijn een aantal projecten waar ik extra trots op ben. Iets dat me altijd zal bijblijven is het ontmoetingscentrum in Zepperen. Dat was een grote metalen constructie waar we een houten gevel rond moesten bouwen. Het was een heel uitdagend project met veel verantwoordelijkheid. Het resultaat is prachtig en daarom doe ik mijn job zo graag.

Vangrieken Schrijnwerkerij

Hoe zou je iemand overtuigen om voor Schrijnwerkerij Vangrieken te komen werken?

Gert: Je hebt hier werkzekerheid, dat is niet onbelangrijk. We krijgen veel bestellingen binnen en deze opdrachten zijn heel divers. Aan variatie geen gebrek hier. Als je graag met hout werkt, probleemoplossend denkt en gemotiveerd bent dan ben je hier aan het juiste adres. Je krijgt kansen om te groeien in je job en expert te worden in hetgeen je doet. Er wordt veel aandacht besteed aan de infrastructuur en de machines waarmee we werken. Als je een idee hebt om een proces te vereenvoudigen dan mag je dat voorleggen en helpt onze tekenaar je met het theoretische gedeelte. Zo heb ik bijvoorbeeld samen met hem nagedacht over hoe ik efficiënter zou kunnen werken zodat ik niet steeds dezelfde bewerking moest uitvoeren om een bepaald profiel te kunnen realiseren. Dat hebben we samen kunnen verwezenlijken. Een mooi voorbeeld van ‘teamwork makes the dream work’ als je het mij vraagt. Voor mij is het zeker: ik blijf hier tot aan mijn pensioen. Ik ben ervan overtuigd dat als hier een nieuwe collega begint, hij niet meer zal willen vertrekken.

In contact komen met Vangrieken Schrijnwerkerij

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan