Overslaan en naar de inhoud gaan
Vandekerkhof

Stielman Bjorn bouwt elk project alsof het voor zichzelf zou zijn bij Vandekerkhof

Ne metser is ne metser, maar Bjorn Janssen bewijst dat zijn functie-inhoud veel breder gaat dan metselen alleen. Roofing branden, funderingen leggen, het besturen van een kraan… Je bedenkt het en hij doet het. Bjorn begon 22 jaar geleden als ‘diener’ bij bouwbedrijf Vandekerkhof, maar werkte zich zonder problemen op tot volwaardige metser. Samen met zijn collega’s zorgt hij ervoor dat elke bouw wordt afgeleverd naar de wensen van de klant.

Je bent hier dus wel wat kunnen doorgroeien, Bjorn?

“Ik ben gewoon als schoolverlater hier begonnen. Niks ervaring. Allee, een klein beetje doordat mijn vader ook altijd in de bouw heeft gewerkt, maar de rest heb ik hier geleerd. Een aantal collega’s zijn hier ook zonder ervaring begonnen. Ik heb zelf ook nooit opleidingen gedaan, maar we hebben door de jaren heen er wel een aantal gekregen hier. Vooral in verband met veiligheid, maar eveneens omtrent stellingbouw en kraanbediening. Echt een ploegbaas hebben we niet, maar de zaakvoerder komt zelf wel dagelijks langs op de werven om het allemaal eens te bekijken. Het doorgroeien vertaalt zich dus vooral in alles kunnen leren. Er zijn grote bedrijven waar je echt de hele dag op een stelling staat te metselen. Hier is dat niet. Iedere dag heb je ander werk!”

Hoe ziet jouw planning eruit?

“We beginnen op maandag. Dan komen we allemaal naar Bocholt, naar het bedrijf zelf. Dan laten ze ons weten welk materiaal je moet meenemen of dat er iemand eventueel even met een andere ploeg mee moet enzovoort. Meestal komen we rond kwart voor 7 samen en vertrekken ietsje later zodat iedereen rond half 8 op de werf is. We werken van maandag tot en met donderdag tot kwart na 4, zodat we op vrijdag een uurtje vroeger kunnen stoppen. Nu, in de zomer zijn we ook wel wat vroeger begonnen, zodat we vroeger kunnen stoppen. Dan wordt het niet te warm en hebben we nog wat tijd over om iets van de dag te maken. Een echte planning is er niet. Je ziet op een werf wel hoe dat het evolueert en ‘s ochtends laten ze je ook weten wat er ongeveer verwacht wordt.”

Vandekerkhof

Welke projecten vind je het leukst?

“Oh euh, we hebben al zoveel gedaan… Iedere keer is er wel opnieuw iets uitdagends of moeilijk. We hebben al zóveel meegemaakt (lacht). In Geel hebben we recent 19 woningen gebouwd, dus dat is een complete nieuwe straat zal ik maar zeggen. Daar zijn we toch anderhalf jaar aan bezig geweest – elke dag opnieuw. In Grimbergen, da’s Brussel, daar hebben we twee jaar gezeten. Toen hebben we twee volledige scholen gerenoveerd. Dat was ook wel een heel avontuur. Als ik daarop terugkijk, waren we vroeger op een uurtje in Brussel. Met het hedendaagse verkeer doe je er al bijna twee uur over om op uw werf te komen. Sindsdien houden ze alles wat korter bij de deur en dan valt het goed mee! We blijven toch wel in deze regio wat zitten - Geel is toch het verste de laatste jaren. Daar mogen we niet van klagen, da’s fijn!”

Welke capaciteiten moet jouw nieuwe collega hebben?

“Ze moeten de handen kunnen vuil maken, zal ik maar zeggen. Zo vind je ze niet meer alle dagen (lacht). En ook wat sociaal zijn, gewoon zoals die jong mannen. Meestal zijn het ook jong gasten die we aannemen. We hebben ook al eens een paar mannen overgenomen van andere firma’s, die wel ervaring hadden. Maar zo jong mannen die pas van ‘t school komen of die bouw gevolgd hebben, daar zitten altijd wel goei tussen!”

In contact komen met Vandekerkhof

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan