Overslaan en naar de inhoud gaan
Vandebroek interieur

Marco, schrijnwerker bij Vandebroek Interieur: “We tellen af naar het eerste feestje aan onze zelfgemaakte bar.”

Wij gingen op bezoek in Hasselt en sloegen een praatje met Marco. Hij is al 12 jaar schrijnwerker bij Vandebroek Interieur.

Marco, wat is jouw job bij Vandebroek Interieur en hoe ben je hier terechtgekomen?

Marco: Ik maak en plaats de kasten en inbouwkasten. Voor ik hier aan de slag ging, werkte ik bij een andere schrijnwerkerij. Een kennis van me was hier ploegbaas en raadde me aan hier te komen solliciteren. Hij had het voornamelijk over de fijne groep collega’s en de mooie projecten, dus ik was meteen geïnteresseerd. Ze waren op zoek naar ervaren schrijnwerkers en aangezien ik niets anders gedaan heb in mijn professionele leven waagde ik mijn kans. Het eerste gesprek verliep heel vlot. Ik had meteen een goed gevoel en dat bleek wederzijds, want ik mocht meteen beginnen. Ondertussen werk ik hier al 12 jaar en over de fijne collega’s had hij niet gelogen.

12 jaar is al een hele tijd. Wat spreekt er jou zo aan in de job?

Marco: 12 jaar is inderdaad lang, maar geen uitzondering hier bij Vandebroek Interieur. De meeste collega’s werken hier al tientallen jaren. Ik was nooit iemand om achter de boeken te zitten. Ik wilde met mijn handen werken en dingen maken. Ik vind hout bovendien een heel mooi product. Dat ik dag in dag uit zulke mooie dingen mag maken, daarvoor kom ik elke ochtend graag mijn bed uit.

Op welk project uit de afgelopen jaren ben je het meest trots?

Marco: Wij maken niet 20 dezelfde keukens, maar focussen ons op de mooiere, exclusievere projecten. Die zijn natuurlijk allemaal heel mooi. Toch steekt één project er met kop en schouders bovenuit: een villa in Saint-Tropez. Dat was 14 dagen lang hard werken, maar dan wel onder de zon in Zuid-Frankrijk. En het eindresultaat mocht er zijn. We richtten de volledige villa in, van kasten en deuren tot gordijnkappen. Dat was het mooiste dat ik al gemaakt heb.

Vandebroek interieur

Klinkt geweldig! Hoe zou je de werksfeer hier omschrijven?

Marco: Top! We zijn een heel hecht team en het is hier echt plezant werken. We zitten nooit met onze vingers te draaien, maar van een hoge werkdruk is hier geen sprake. Er is altijd tijd voor een babbeltje met collega’s. We krijgen veel vrijheid en verantwoordelijkheid van Jan, de zaakvoerder. Dat motiveert. Jan is zelf ook heel toegankelijk. We kunnen met alles bij hem terecht en iedereen weet dat ook.

Jullie zijn op zoek naar nieuwe schrijnwerkers. Welke eigenschappen moeten zij bezitten?

Marco: Omdat we echt exclusiever maatwerk maken, geven we de voorkeur aan iemand die al wat ervaring heeft opgedaan. Iemand die daarbovenop ook vlot en sociaal is, past perfect in ons team!

Hoe zou je iemand overtuigen om hier te komen werken?

Marco: De fijne groep collega’s is het grootste pluspunt! Daarnaast maken we hele mooie meubels en andere interieurstukken. Dat geeft veel voldoening. En de toffe groep collega’s! Zei ik dat al? (lacht) Het is echt heel fijn om hier te werken. Dat ik en nog anderen hier al zo lang werken, is het grootste bewijs. En we hebben onze eigen bar. Dat is ook een leuk extraatje natuurlijk!

Jullie eigen bar? Vertel!

Marco: Elke vrijdag stoppen we om 14:00 met werken, dus wilden we iets gezelligs maken om samen de week af te sluiten. Met overschotjes aan houten balken en andere restjes hout mochten we onze eigen bar timmeren. We tellen met z’n allen ongeduldig af tot het eerste feestje!

Vandebroek

In contact komen met Vandebroek Interieur

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan