Overslaan en naar de inhoud gaan
Vandebos

Etienne maakte de groei van familiebedrijf Vandebos vanop de eerste rij mee

Etienne is maar liefst 35 jaar in dienst bij bouwfirma Vandebos uit Alken. Hij maakte de groei van het familiebedrijf vanop de eerste rij mee.

Welk traject heb je zelf afgelegd binnen Vandebos?

Etienne: Ik ben als handlanger begonnen. Doorheen de jaren ben ik ook metser en timmerman geweest. Uiteindelijk heb ik de kans gekregen om bestuurder van graafmachines te worden. Dat is echt mijn ding, werken met die machines. Mijn vader had een tuinbouwbedrijf dus ik heb van jongs af aan geleerd om met die machines te werken.

Vandebos

Wat houdt je job bij Vandebos precies in? 

Etienne: Mijn job is eigenlijk heel divers. Ik doe vooral afbraak- en grondwerken van grotere bouwprojecten. Dat is meestal de beginfase van een nieuw project. Wij staan dus aan de bakermat van elk nieuw project kan je wel zeggen. Normaal zitten we altijd op werven ten oosten van Brussel. Nu ga ik bijvoorbeeld elke dag naar Luik. Er loopt ook een groot project in Leuven en een tijdje geleden heb ik zelfs in Hasselt en Tongeren gezeten. De afwisseling tussen de verschillende projecten houdt de job boeiend.

Het is niet niks, 35 jaar in dienst zijn. Waarom werk je zo graag voor Vandebos?

Etienne: Het voelt nog steeds heel familiaal, zelfs na al die jaren van groei. Je voelt je hier thuis. Je kan altijd praten met collega’s en met de zaakvoerders. Ik heb me hier nooit een nummer gevoeld. Dat is voor mij heel belangrijk. Er zijn natuurlijk veel serieuze momenten en er wordt hard gewerkt, maar we houden elkaar ook wel eens voor de gek en dat moet zeker kunnen.

Vandebos

Hoe slaagt Vandebos erin om die familiale sfeer van de beginjaren te behouden?

Etienne: Je merkt dat Krijn, de zaakvoerder, dit zelf ook heel belangrijk vindt. Net voor het bouwverlof is er altijd een groot feest en bij de start van het kerstverlof wordt de schrijnwerkerij bijvoorbeeld verwarmd. Dan staat er een frietkraam en er wordt een pintje gedronken. Vooraf is er dan altijd een speech van de baas. Iedereen mag open en eerlijk weten hoe het gaat met het bedrijf en er wordt open over de cijfers gepraat. De sfeer is hier gewoon heel toegankelijk. Je voelt bijna geen niveaus binnen Vandebos. Wie met een probleem zit, stapt gewoon naar de zaakvoerder toe. Zelfs met persoonlijke problemen kan je bij hem terecht. Hij staat heel dicht bij alle werknemers.

Wat is jouw succesformule voor een fijne samenwerking van zovele jaren? 

Etienne: Elke 3 maanden houden we een vergadering met de ploegleiders. Iedereen krijgt dan de kans om zijn punten te bespreken en er worden samen oplossingen gezocht. Ik ben ook niet bang om mensen aan te spreken en mijn zegje te doen. Je moet je mond durven open doen, dat wordt hier zelfs gestimuleerd. Als je dat op een respectvolle manier doet, waarderen ze dat hier enorm.

Wat maakt je trots in je job? 

Etienne: Trots is mijn grootste drijfveer. Mijn job situeert zich in de beginfase van een bouwproject, dus vaak ga ik in een latere fase nog eens een kijkje nemen om te bewonderen aan welk project ik heb meegewerkt.

In contact komen met Vandebos

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan