Overslaan en naar de inhoud gaan
van havermaet

Pieter: Bij Van Havermaet wordt geïnvesteerd in de mens achter de functie

Pieter is senior manager accountancy bij Van Havermaet. Hij begeleidt op dagdagelijkse basis bedrijfsleiders in het optimaal beheren van hun financiële administratie. Daarnaast begeleidt hij ook jonge collega's in hun traject bij Van Havermaet. 

Pieter, wat houdt jouw job precies in?

Pieter: Ik ben senior manager accountancy bij Van Havermaet. Dit houdt in dat ik op dagelijkse basis bedrijfsleiders begeleid in het optimaal beheren van hun financiële administratie. Daarnaast begeleid ik ook jonge collega's in hun traject bij Van Havermaet.

Hoe ben je bij Van Havermaet terecht gekomen?

Pieter: Voor ik bij Van Havermaet startte, heb ik gewerkt bij enkele hele grote kantoren. Daar had ik het gevoel dat ik aan mijn plafond zat en niet meer kon groeien. Via een rekruteringsbedrijf kwam ik bij Van Havermaet terecht. Een grote naam in Limburg, dat intrigeerde mij. Vanaf de eerste minuut voelde ik een echte klik. Ik had meteen het gevoel dat ik hier wilde starten. Ik heb hier echt gevonden wat ik zocht.

Van Havermaet is geen klein kantoor, hoe is de sfeer hier?

Pieter: Een groot kantoor heeft snel de reputatie om onpersoonlijk en stug te zijn, maar niets is minder waar bij Van Havermaet. Hier heerst echt een open, losse, informele en familiale sfeer. Het is een vlakke organisatie waar iedereen op een respectvolle manier met mekaar omgaat. Het is hier zeker niet ieder voor zich. We werken met z'n allen samen. Er wordt gezorgd dat alle ‘maeten’ de beste versie van zichzelf kunnen worden

van havermaet

Hoe wordt er geïnvesteerd om de onderlinge sfeer zo goed te houden?

Pieter: Er worden hier altijd tal van activiteiten georganiseerd door groepjes collega's. Zo is er een barbeque-team, een Kerst-team,... Noem maar op. Daarnaast is hier elke vrijdag de bar open, we trakteren voor onze verjaardagen en we kunnen altijd een attentie verwachten bij feestdagen zoals Pasen of Kerstmis. Het is hier altijd gezellig!

Waar haal jij voldoening uit?

Pieter: Die vertrouwensrelatie opbouwen met klanten en hun positieve feedback, daar doe je het voor. Sinds kort geef ik ook de basisopleiding boekhoudrecht aan jonge collega's. Die jonge mensen iets kunnen bijbrengen, dat is echt fijn.

Op welke manieren kunnen medewerkers hier groeien?

Pieter: We leren hier elke dag van elkaar door collega’s willekeurig aan te spreken of raad te vragen. Daarnaast worden er overlegvergaderingen georganiseerd met experts om nieuwigheden te bespreken in de juridische en accountancy-wereld. Zodra er iets nieuws is, worden we op de hoogte gebracht. Zo garanderen we de kwalitatieve dienstverlening naar onze klanten. Je krijgt ook een coach toegewezen die je begeleidt als persoon en er wordt altijd gepolst naar wat je graag doet en nog wilt bereiken binnen Van Havermaet. Je krijgt hier alle kansen.

van havermaet

Welke eigenschappen moet een nieuwe collega bezitten?

Pieter: We zijn op zoek naar veel verschillende profielen binnen onze verschillende afdelingen, maar overal moet je bereid zijn om de handen uit de mouwen te steken. Een nieuwe ‘maet’, zoals wij onszelf noemen, moet ook houden van een uitdaging en goed kunnen samenwerken. Willen bijleren en ambitieus zijn, is ook belangrijk. Als je wil doorgroeien, ben je hier op de juiste plek.

Hoe zou je iemand overtuigen om bij Van Havermaet te komen werken?

Pieter: Bij Van Havermaet kom je terecht in een team van meer dan 200 mensen die dag in dag uit het beste van zichzelf geven. Vanaf dag één word je deel van onze familie. Je wordt gestimuleerd om de beste versie van jezelf te worden, niet alleen professioneel, maar ook als persoon. Van Havermaet is heel people-minded. Er wordt geïnvesteerd in de mens achter de functie en de cijfertjes. Je krijgt alle kansen om jezelf te ontplooien in de richting die jij uit wilt. Het is trouwens heel fijn om hier 's ochtends in Hasselt toe te komen op kantoor. Het kasteel heeft voor mij na 3 jaar nog steeds iets magisch.

Kan je Van Havermaet samenvatten in 3 woorden?

Pieter: Dan zeg ik uitdagend, innovatief en warm. Van Havermaet is eigenlijk een beetje thuiskomen.

In contact komen met Van Havermaet

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan