Overslaan en naar de inhoud gaan
Davey en collega

Werknemer Davey werkt al 25 jaar bij Tumag en dat moet gevierd worden

Binnenkort is het feest bij matrijzenfabrikant Tumag, want Davey Cuypers werkt er al 25 jaar. Hij begon er op zijn 18e als profielslijper, maar werkte zich op tot werkplaatsverantwoordelijke. “Matrijzen waren altijd al mijn passie, dus ik heb hier echt de richting gevonden die ik wou”, lacht hij. 

Davey, omschrijf in één zin wat je hier doet. 

“Hmm… Ene zin? (lacht). Ja, de projecten opvolgen en bijsturen is denk ik de kortste taakomschrijving!”

Word je hier als werknemer goed gesoigneerd?

“Ja, binnenkort staan er nog wat jubilarisfeesten gepland. Dat is altijd leuk! Hoe die eruit zien weet ik niet, want ik ben zelf één van de jubilarissen (lacht). Door Covid-19 hebben we de meeste feesten uitgesteld, waardoor we nog 2 gepensioneerden en 4 jubilarissen moeten vieren. Eentje met 40 jaar dienst, twee met 25 jaar en nog eentje met 12,5 jaar. Nu zal het ook wel wat uitgebreider zijn, want sinds maart vorig jaar ligt het stil. Ook na werktijd drinken we soms ne goeie borrel met wat hapjes erbij!

machine

Kan je er een tof project uit pikken?

“Ik vind alles dat goed afloopt wel leuk (lacht). Als ze er allemaal achter staan, hard gewerkt hebben en het resultaat er is, is dat een succes. Je moet het toch als groep maken. Het is niet dat ene man dat allemaal alleen doet - t’is met heel het team. Voor de vakantie was het weer spannend. Alles op tijd klaar krijgen is altijd een race tegen de klok. Dan trekken we allemaal aan de kar, maar het blijft pittig. Wij maken spuitgietmatrijzen. Als we die op tijd klaar hebben, dan doen we ook zelf de proefspuiting. Als je dan het product in uw hand hebt en het is goed, dan gaat die matrijs naar de klant toe. Dat geeft voldoening: dat je met heel het team van nul kan beginnen en een mooi eindresultaat realiseert.” 

Hoe ziet de ideale werkplaatsverantwoordelijke er voor jou uit?

“Ik denk ten eerste al iemand die het een beetje diplomatisch weet aan te pakken. Dat is nodig voor mensen te kunnen aansturen, want dat is niet bij iedereen altijd zo eenvoudig. De ene moet je heel direct aansturen, terwijl je de andere wat voorzichtiger moet aanpakken. Iedereen heeft zijn eigen handleiding. De ene wil de workload allemaal in het begin van de week krijgen, de andere moet je beetje bij beetje het werk aanreiken. Dat is allemaal heel verschillend, dus het belangrijk dat die persoon een goed overzicht kan houden over wat er allemaal speelt. 

Verder moet de man of vrouw een heel goed technisch inzicht hebben. Ervaring in spuitgietmatrijzen zou fantastisch zijn, maar dan wordt de pool wel héél klein denk ik (lacht).”

In contact komen met Tumag

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan