Overslaan en naar de inhoud gaan
tuinen wirix

Ruben van Tuinen Wirix: “Voor sfeer en gezelligheid geef ik een dikke tien”

Of hij de ideale kandidaat voor Komen Eten zou zijn, moeten we helaas nog ontdekken. Wat we wél weten is dat Ruben al een hele tijd zijn rol als tuinaanlegger, bij tuinarchitect Tuinen Wirix in Zonhoven, meer dan goed vervuld. “Wat ik hier doe is vooral specifieke projecten afwerken van a tot z. Ik krijg een plan en een woordje uitleg erover – dan is het kwestie van eraan te beginnen (lacht). Vooral verhardingen zijn mijn specialiteit, die doe ik samen met 2 à 3 andere collega’s. We doen bijna alles: van klinkerwerken, ‘chappen’, borduren zetten tot draad planten en nutsleidingen voorzien”, klinkt het.

Beschrijf die sfeer en gezelligheid dan eens even voor ons, Ruben. 

“Ik heb de opleiding Groenmanagement gevolgd bij PXL in Diepenbeek. Ik moest toen een stage uitkiezen en ben zo via mijn neef hier terechtgekomen. Toen ben ik blijven plakken (lacht). Wat er voor mij uitspringt is de persoonlijke band met Philip, de zaakvoerder. Het is ne mens waar je zoals thuis mee kan babbelen. Er heerst een wederzijds respect en dat is voelbaar. Maar ook het team zelf hangt heel vriendschappelijk aan elkaar. Er is altijd iemand die zegt: ‘Voor sfeer en gezelligheid: een dikke tien!’. Dat vat het goed samen allemaal (lacht). Het is echt plezant werken, zeker als het zonnetje schijnt. Jaarlijks doen we zeker ook enkele BBQ’s, dat is soms zelfs gewoon bij Philip thuis. Of we gaan eens kajakken of karten bijvoorbeeld. Wat het dit jaar gaat zijn, weet ik nog niet. Dat blijft nog even een verrassing.”

Tuinen Wirix

Dat klinkt inderdaad als een goede sfeer, ja! Welke projecten vind je zelf het leukst?

“Er zijn een aantal projecten waar we maanden mee bezig zijn geweest. Dat is interessant, omdat je goed bij de pinken moet blijven. Er komt van alles bij kijken. Het is dan zeker een uitdaging om dat project tot een goed einde te brengen. Zo zijn er bijvoorbeeld een aantal tuinen geweest waarbij we verschillende trappen moesten maken naar verschillende niveaus van dekken. Dat was een technische uitdaging.”

Hoe zit het met jouw weekplanning?

“Ikzelf zit constant buiten. Een echte typische week is er niet echt. Ik doe altijd wel iets anders. Er is ’s avonds of ’s morgens wel een gezamenlijk overleg waarin alles even overlopen wordt en je kan ook altijd bellen naar kantoor moest je iets niet weten. Al is het wel op voorhand duidelijk wat er verwacht wordt. We beginnen meestal rond 7u00. Er is niet echt een einduur, je moet zelf een beetje aanvoelen wat je nog gedaan wil hebben de werf. Als je klinkers aan het leggen bent bijvoorbeeld, kan je moeilijk halverwege ergens stoppen. Dan maak je dat gewoon af en dan proberen we de dag erna iets vroeger thuis te zijn ter compensatie.”

Wat zoek je tenslotte in je nieuwe collega?

“Gewoon iemand die handig is en bij zijn thuis ook al eens klusjes doet. Ervaring in de tuin-business is niet echt nodig, je moet vooral gemotiveerd zijn om groenwerk te willen doen. Dat is voor mij het belangrijkste!”

In contact komen met Tuinen Wirix

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan