Overslaan en naar de inhoud gaan
tom van gorp

Ringo, ploegbaas bij Tom Van Gorp: “Je hebt gyproc zetten en je hebt gyproc zetten”

Van drummen kent Ringo niks, maar van renovatiewerken weet hij alles. Naar eigen zeggen: ne gewone gast die het geschopt heeft tot ploegbaas. Al 6 jaar maakt Ringo Vissers deel uit van het Tom Van Gorp-team en in die tijd heeft hij enorm veel bijgeleerd zegt ie. “Het lijkt allemaal simpel, maar je moet toch goed nadenken”, vertelt Ringo. 

Hoe ben je bij Tom Van Gorp terechtgekomen, Ringo?

In eerste instantie wou ik terugkeren naar de schoolbanken, maar dat liep niet zo goed. Bijgevolg gooide ik me terug op de arbeidsmarkt. Oorspronkelijk ben ik schrijnwerker/meubelmaker van beroep, dus het was vanzelfsprekend dat ik iets met schrijnwerkerij wou doen. Tom Van Gorp ligt bij mij in de buurt, dus ik wou dit eens proberen! Zo ben ik er een beetje ingerold.

 

Hoe zit het met interne opleidingen?

We hebben een aantal opleidingen gehad, zoals bijvoorbeeld VCA en met de heftruck rijden… Dat bieden ze hier zeker wel aan. Zelfs een opleiding tot ploegbaas, zodat je wat met de gasten om kunt. Tom staat dus zeker wel open voor extra bijscholing. Hij heeft zelfs voor Nederlandse lessen gezorgd voor onze Roemeense arbeiders! 

tom van gorp

Zijn er dan ook doorgroeimogelijkheden?

Ikzelf ben hier begonnen als gewone gast, maar ik wist wel wat een gyproc plaat was bijvoorbeeld (lacht). Ik heb het eerste jaar particulierwerk gedaan, om daarna verder te gaan in houtskelet. En nu ben ik ploegbaas. Als Tom ziet van ’t zit erin, dan zijn die kansen er. Daar zijn we nu eigenlijk ook naar op zoek. Een tweede Ringo (lacht). Iemand die verantwoordelijkheid kan en wil nemen, om vervolgens alles op te volgen op de werf en aan te sturen.  

 

Welke eigenschappen zou je het liefst zien bij een nieuwe collega?

Ik zou zeggen iemand zoals ik, maar dat is vrij moeilijk. Want ik ben ook ne moeilijke (lacht). Nee, wat ik het belangrijkste vind, is een beetje inzicht. En willen. En weten. Je moet wel over de nodige basiskennis beschikken. De rest komt vanzelf. Maar ook al komt er iemand met ervaring, we gaan altijd een duwtje in de rug geven – geen enkel bedrijf werkt op dezelfde manier natuurlijk. Dus vooral leren, willen en durven vragen. Als je die drive hebt, komt het goed!

In contact komen met Tom Van Gorp

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan