Overslaan en naar de inhoud gaan
Tint Decoratie WN

Met Guy als ploegbaas doen de schilders van Tint Decoratie het net een ‘tintje’ beter

Guy Wouters is ploegbaas bij Tint Decoratie in Tielen. Een schildersbedrijf dat zich niet enkel ontfermt over klassieke schilderwerken, maar dat eveneens speciale technieken, decoratie en verlichting achter de hand heeft. “Ik zorg ervoor dat de schilders voorzien zijn van alle materiaal en werk zelf natuurlijk ook nog mee. Momenteel zijn we met zo’n 12-tal schilders, maar onze deur staat open voor helpende handen die weten hoe ze een verfborstel moeten vasthouden”, vertelt Guy. 

Guy, hoe vlot dat zo in het schilderteam?

“Het gaat heel goed hier. De sfeer zit goed, we pakken al eens een pintje op vrijdag – met een pizzaatje erbij… ‘s Morgens komen we altijd samen en zegt iedereen een goedendag. Of krijg je een lekje. Niet van collega’s, wel van office dog Henri. Die komt elke ochtend hallo zeggen. Af en toe moet je hem ginder achter *wijst naar buiten* wel eens gaan zoeken, maar voor de rest is dat een zalig beestje (lacht).”

Cute! Werken jullie dan allemaal samen aan een project?

“We werken in ploegen van 2 meestal, soms meer. Ik probeer ook regelmatig bij de anderen te gaan zien of te horen hoe het gaat en of ze nog iets nodig hebben. Ze mogen ook altijd zelf verf bestellen als dat nodig is.”

Tint Decoratie verven

Welke werken voeren jullie precies allemaal uit?

“Vooraleerst de standaard schilderwerken bij particulieren. Zoals deuren, muren, plafonds… Voor bedrijven werken we maar héél af en toe. Het zijn vooral binnenhuisarchitecten die onze hulp inroepen voor renovaties en dergelijke. Die schilderwerken combineren we dan met speciale technieken. Het is de bedoeling dat er minstens één iemand in het ploegje is die de beginselen van die technieken kent. Denk bijvoorbeeld aan Stuc Granito of Stuc Deco. 

Ikzelf ben er ook nog niet helemaal goed in thuis, maar Kristof legt dat allemaal goed uit. Die technieken worden je aangeleerd, maar daar ben je redelijk snel mee weg hoor. Als je het een keer gezien hebt en je let goed op, dan weet je het wel. Alle stappen worden ook goed uitgelegd. Eerst die primer, dan dat product, dan dat… Het is niet van: ‘Hier zijn de potten en vertrek maar hè’ (lacht). Daar steekt Kristof zijn tijd in. Decoratie doen we ook, maar dat is eerder de bazin die zich daarmee bezighoudt. Het maken van lichtstudies, het aanleveren van de verlichting en gordijnen wordt ook door ons voorzien. Dit gaat sowieso verder dan een normaal schildersbedrijf.”

Is dat een voordeel dat je hier als schilder meer variatie hebt in je werk?

“Ik vind persoonlijk van wel. Dat brengt inderdaad variatie in de job. Bij standaard schildersbedrijven is het: schuren, plamuren, schilderen, opkuisen en repeat… Dat is hier toch wat anders. Je kan eens een gordijntje hangen of je werkt de vloer af… Die variatie maakt het leuk, ja. Zelf vind ik behangpapier ophangen het leukst. Dat gebeurt niet meer zo vaak, maar meestal zijn dat van die moeilijke papiertjes – waar je even bij moet nadenken. Daar zitten echt schoewn dinges bij hoor!”

In contact komen met Tint Decoratie

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan