Overslaan en naar de inhoud gaan
Sypa

Nico zoekt voor elk probleem een oplossing als EPB-verslaggever bij SYPA

Nico Hillen kan zich al een poosje EPB-verslaggever noemen bij SYPA. Hij kreeg er de kans om een opleiding te volgen en zo zelf de EPB-tak richting te geven. Al drie jaar lang deelt hij zijn expertise omtrent energieprestatie en binnenklimaat aan iedereen die gaat bouwen of verbouwen. 

Nico, vertel, hoe ben je precies bij Sypa terechtgekomen?

“Ik heb de bachelor opleiding elektromechanica met de focus op klimatisering gevolgd. Via mijn vorige job was ik al een paar keer in contact gekomen met Tom op de werf, dus het bedrijf was mij al bekend. Verder is het zo dat Herman mij gecontacteerd heeft, omdat die, via via, had gehoord dat ik uitkeek naar iets nieuws. ‘Kom eens ne keer babbelen’, zei hij (lacht) en toen is de bal aan het rollen gegaan.

Aan de andere kant is het wel iets waar ik al veel langer mee bezig was. Toen ik nog op school zat, had ik al de goesting om dit te doen, maar toen golden er specifieke diplomavoorwaarden voor deze branche. Je moest een ingenieursdiploma op zak hebben, terwijl een bachelor in klimatisering of bouwkunde er meer kaas van heeft gegeten dan bijvoorbeeld een bio-ingenieur. Nadien hebben ze die voorwaarden aangepast, maar ondertussen werkte ik al ergens anders dus dan ga je niet meer zomaar die job switch maken. Het viel allemaal juist in elkaar toen ik stopte bij mijn vorige werkgever en Sypa me een voorstel deed!”

Wat zijn voor jou de troeven van werken bij Sypa?

“We werken écht samen. Er heerst een horizontale bedrijfsstructuur, dus we zitten allemaal bij elkaar op kantoor en doen graag een babbeltje onderling. Als je een vraag hebt, is het niet zo dat je moet mailen naar een manager hogerop of iemand die je nog nooit gezien hebt. We staan op gelijke voet en dat is wel echt een voordeel! Indien er zich een probleem voordoet of het is in een bepaald onderdeel wat drukker, dan wordt er bijgesprongen of spring je zelf bij. Hierdoor krijg je telkens nieuwe kansen en kan je sneller ervaring opdoen. Je doet dus heel wat allround kennis op! Als ze het gevoel hebben dat je vooruit wil, gaan ze je ook meer verantwoordelijkheid geven, waardoor je als persoon groeit. De doorgroeimogelijkheden vertalen zich in jezelf kunnen verrijken met informatie en dat is toch waar je het voor doet, vind ik.”

Sypa

Hoe ziet een typische werkweek van Nico eruit?

“Nu met corona is dat natuurlijk helemaal anders, maar het draait vooral rond zaken uitzoeken. Als EPB-verslaggever verdiep je je in de wetgeving om met een oplossing of verbetering af te komen. Je zou klanten bijvoorbeeld kunnen helpen om geld te besparen door bepaalde zaken uit te zoeken. Wij kijken naar de oplossing en niet het probleem. 

Het is vooral mailen, denken en doen. Tijdens normale omstandigheden komen klanten in het begin bij mij, dan overlopen we de hele situatie: waar zij naartoe willen en wat ik heb berekend. Dan weten ze waar ze aan toe zijn. Op het einde van de rit ga ik bij hen langs op huisbezoek, alles nakijken en vervolgens kan ik mijn software-bestand doorsturen naar het Vlaams energieagentschap. Zo ontvangt de klant het juiste certificaat. Regelmatig klantcontact is heel belangrijk. Dat kan fysiek, maar ook per mail of telefonisch.”

Hoe zou je je job omschrijven in één zin?

“Je hebt de wetgeving en je hebt het doel dat de klant wilt bereiken en wij zijn de weg daartussen, dus we begeleiden jou op die weg.”

Waarom zou je anderen aanraden om hier te komen werken?

“Je krijgt de kans als werknemer om te groeien, zowel met opleidingen als interne taken. Vertrouwen, kansen en opleidingen zorgen ervoor dat je je als persoon mag en kan ontwikkelen binnen de firma. Niet elk bedrijf geeft zijn medewerkers de ruimte om te mogen groeien en duwt hen daardoor vaak in een hokje. Dat is hier anders! Het is een organisatie met een hart voor zijn medewerkers, wat zorgt voor veel werkgenot.”

In contact komen met Sypa

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan