Overslaan en naar de inhoud gaan
Stenabo

Ronny boort en zaagt de stukken vaneen bij Stenabo

Ronny Van Hoof voert al 11 jaar zaag- en boorwerken uit bij betonboringsbedrijf Stenabo in Kapellen. De afwisseling en vrijheid die met de job gepaard gaan, zijn voor hem de hoofdrolspelers in zijn Stenabo-verhaal. ‘Je zit niet lang op dezelfde plaats, je komt echt overal’, vertelt Ronny. 

Wat vind je nu precies het leukste aan jouw job, Ronny?

“De afwisseling. Je komt overal. De ene dag sta je daar, de andere dag daar. Zo kom je op plaatsen waar je normaal niet komt. Zoals in de lokalen van de metro’s in Brussel bijvoorbeeld, waar niemand mag komen. Daar hebben we een hele vloer weggezaagd voor de plaatsing van een nieuwe roltrap. Laatst heb ik nog op een silo gestaan van 50 meter hoog. Dat doe je normaal ook niet hè, zo’n speciale dingen. We hebben daarnaast eens met de nachtpost op het viaduct van Vilvoorde gewerkt. Door de dag werkten we er dan onder met een hoogtewerker om brugboringen te kunnen doen. Dat was tof! Ondersteboven boor je dan het statief vast. Maar ik heb vorige week evengoed op een ponton in het water gestaan, om gaten in de kaaimuur te boren en die te verankeren. Wij doen echt van alles. Om nog af te sluiten met een leuk voorbeeld, denk ik terug aan een nieuw plein dat we in Lier aanlegden. Daarbij boorden we gaten voor boxen aan de fontein. Als je daar achteraf dan eens passeert, denk je: “Ah, dat heb ik geboord se” (lacht). 

Er zit dus wel wat uitdaging in?

“Uitdagend is het wel, ja. Soms zit je daar in een manbakje, op 30 meter hoog. Persoonlijk vind ik dat leuk. Hoogtevrees moet je best niet hebben, maar dat is geen probleem moest dat wel zo zijn. Daar wordt rekening mee gehouden.”

Stenabo

Kan je er hier zomaar invliegen?

“Ja, ik ben gewoon zo begonnen. Maar ik was wel een handige harry – thuis deed ik ook al van alles zelf. Ze geven je hier de kans om intern heel wat opleidingen te volgen, waardoor ervaring niet meteen een must is. Zo heb ik een opleiding gevolgd voor hoogtewerker en heb ik mijn VCA-attest behaald – dat moet je hebben. De rest leer je al doende. In het begin ga je altijd met iemand mee, want door te kijken leer je het meeste. Daarnaast is gewoon logisch nadenken de boodschap.”

Over welke karaktereigenschappen zou jouw nieuwe collega zeker moeten beschikken?

“Zelfstandig kunnen werken, een beetje handig zijn en goed nadenken. Het blijft gevaarlijk werk - je bent met zware materialen bezig. Als je bijvoorbeeld een deuropening moet zagen, dan werk je soms met blokken van 200 kg. Dat wordt uitgevoerd met een takel, maar je moet er toch wel uw verstand bijhouden.”

In contact komen met Stenabo

Schrijf je in via dit formulier en je wordt gecontacteerd! Geen spam. CaptainWork belooft het je.

Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: pdf, doc, docx.

Blijf op de hoogte van CaptainWork

Ontvang het laatste nieuws over relevante jobs op jouw maat!

Ontvang het laatste nieuws via Whatsapp

Meld je aan en we sturen je via Whatsapp jobaanbiedingen op jouw maat!

Meld me aan